Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
Yeraltı Depolamasının Dev Kralotu (Pennisetum hybridum) Bitkisinin Vejetatif Çoğaltımına Etkisi
2023
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı, dev kralotu (Pennisetum hybridum) bitkisinin vejetatif çoğaltılmasında etkili depolama yöntemi ve uygulamalarını belirlemektir. Çalışmada iki ayrı deneme yürütülmüştür. En az 10 boğumlu dev kralotu sapları Aralık ayında 20 cm ve 40 cm toprak derinliğinde 2 takım halinde depolanmıştır. Birinci ve ikinci deneme sapların gömülmesinden sırasıyla 100 gün ve 140 gün sonra açılmıştır. Her iki depolamadan sonra, 10 boğumlu saplar demir testeresi ile 1 ve 2 boğumlu çelikler halinde kesilmiş, yeni çelikler indol-3-bütirik asit (IBA) (4000 ppm) veya IBA olmaksızın (0 ppm, kontrol) toprağa dikilmiştir. Denemelerde filizlenme oranı ve kök kuru ağırlığı gibi bazı özellikler test edilmiştir. Sonuçlar, birinci denemede 20 cm toprak derinliğinde depolanan saplardan hazırlanan çeliklerin hiçbirinde filizlenme başarısı elde edilemediğini göstermiştir. Çalışmada, 40 cm toprak derinliğinde depolanan saplardan hazırlanan çeliklere IBA (4000 ppm) uygulanması filizlenme oranını kontrole göre artırmıştır. İki boğumlu çelikler, 1 boğumlu çeliklerden daha yüksek filizlenme oranına sahip olmuştur. İkinci denemede, 40 cm toprak derinliğinde depolanan saplardan hazırlanan çeliklerde filizlenme oranları 20 cm toprak derinliğine göre daha yüksek olmuştur. Her iki toprak derinliğinde, filizlenme oranı üzerine IBA yoğunlukları arasında önemli olmayan farklılıklar gözlenmiştir. Tek boğumlu çelikler, 2 boğumlu çeliklerden daha yüksek filizlenme oranına sahip olmuşlardır. Her iki denemede; tek boğumlu çelikler 2 boğumlu çeliklerden daha fazla kök üretme eğilimi göstermişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Underground Storage On Vegetative Propagation Of Giant King Grass (pennisetum Hybridum)
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of the study was to determine effective storage methods and practices for vegetative propagation of giant king grass (Pennisetum hybridum). Two individual experiments were conducted in the study. Giant king grass stems with at least 10 internodes were stored in 2 sets at 20 cm and 40 cm soil depth in December. The first and second set were opened 100 days and 140 days after the burial of the stems, respectively. After both storages, 10-node stem sections were cut to cuttings with 1 or 2 nodes by hacksaw, and the new cuttings were transplanted into the soil with indole-3-butyric acid (IBA) (4000 ppm) or without IBA (0 ppm, control). Some traits such as sprouting rate and root dry weight were tested in the trials. The results indicated that no sprouting success was achieved in any of the cuttings prepared from the stems stored at 20 cm soil depth in the first experiment. Application of 4000 ppm IBA to the cuttings prepared from the stems stored at 40 cm soil depth increased the sprouting rate compared to the control. Cuttings with 2-node had higher sprouting than cuttings with 1-node. In the second experiment, sprouting rates were higher in cuttings prepared from stems stored at 40 cm soil depth compared to 20 cm soil depth. Non-significant differences between IBA concentrations were observed on sprouting rate in both soil depths. Cuttings with 1-node had higher sprouting rate than cuttings with 2-node. In both experiments, single node cuttings tended to produce more roots than cutting with 2-nodes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.511
2023 Impact/Etki : 0.286
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi