Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
SOĞUK KATLAMA VE SÜLFÜRİK ASİT ÖNİŞLEMLERİNİN ALIÇ (Crataegus spp.) TOHUMLARININ ÇİMLENMESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
2006
Dergi:  
Bartın Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Artvin Yöresinde doğal olarak yayılış gösteren Crataegus microphylla, C. monogyna, C. monogyna subsp. azarella, C. pontica ve C. pseudoheterophylla türlerinin tohumlarının çimlenme engellerini giderecek uygun yöntemlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Tohumlar türlerin doğal olarak yayılış gösterdiği alanlardan toplanmıştır. Çimlenme engellerinin giderilmesi için 20, 40, 60 ve 90 gün soğuk katlama, 60 ve 90 gün soğuk katlama ile birlikte değişik sürelerde (30, 75, 105, 120, 150 ve 180 dakika) konsantre (%98) sülfürik asitte (H2SO4) bekletme işlemleri ile farklı sürelerde sülfürik asitte bekletilen tohumlarda sonbahar ekimleri uygulanmıştır. Ekimler üç yinelemeli tesadüfî tam bloklar deneme desenine göre sera ve açık alan koşullarında gerçekleştirilmiştir. Ekim zamanını takiben 90 gün boyunca gözlemler yapılmış, çimlenme yüzdeleri ve çimlenme hızları belirlenmiştir. C. microphylla, C. monogyna, C. pontica ve C. pseudoheterophylla türlerinde çimlenme elde edilememiştir. Sadece C. monogyna subsp. azarella tohumlarında çimlenmeler gerçekleşmiştir. C. monogyna subsp. azarella tohumlarında en yüksek çimlenme yüzdesi (%17.5) 120 dakika H2SO4+ 90 gün soğuk katlama işlemi uygulanan tohumlarda sera koşullarında elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Cold Catching and Sulphuric Acid Disease (Crataegus spp.) Effects on the crop of the seeds
2006
Yazar:  
Özet:

Crataegus microphylla, C. monogyna, C. monogyna subsp. The aim is to identify appropriate methods to eliminate the barrier obstacles of the seeds of Azarella, C. pontica and C. pseudoheterophylla species. The seeds are collected from areas where the species naturally spread. For the removal of fertilization obstacles, the 20th, 40th, 60th and 90th days of cold refining, 60th and 90th days of cold refining, in different periods (30, 75, 105, 120, 150 and 180 minutes) concentrated (%98) sulphuric acid (H2SO4) waiting processes and in different periods of sulphuric acid waiting seeds have been applied autumn crops. The October three repeated random full blocks were performed in greenhouse and open space conditions according to the test pattern. Over the course of 90 days, observations have been carried out, the percentage of grinding and the rate of grinding has been determined. C. microphylla, C. monogyna, C. pontica and C. pseudoheterophylla species have not been obtained. Only C. monogyna subsp. It has grown in the Azarella seeds. The monogy subsp. The highest grinding percentage in azarella seeds (17.5%) is 120 minutes H2SO4+ 90 days cold grinding process is obtained in greenhouse conditions in the seeds.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bartın Orman Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 3.321
Bartın Orman Fakültesi Dergisi