Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
İnterferon Beta-1a İlacının Enzim İnhibisyon Etkilerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, interferon beta-1a (IFNβ-1a) ilacının enzim inhibisyon etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla IFNβ-1a ilacının insan eritrosit karbonik anhidraz izoenzimi I ve II (hCA I ve II) ile asetilkolinesteraz (AChE), bütirilkolinesteraz (BChE) enzimleri üzerine in vitro da enzim analizleriyle enzim inhibisyon etkileri açıklanmıştır. Bununla birlikte Sepharose-4B-L-Tirozin afinite kolon kromatografisi ile hCA I ve II izoenzimleri insan eritrositlerinden saflaştırıldı. Ardından IFNβ-1a ilacının hCA I, II izoenzimleri ve AChE, BChE enzimleri üzerine inhibisyon etkileri belirlenmiştir ve IC50 ve Ki değerleri hesaplanmıştır. Bu çalışmada hCA I izoenzimi için IC50 ve Ki değerleri sırasıyla 1.73 μM ve 0.78 ± 0.21μM olduğu bulunmuştur. Aynı parametreler hCA II izoenzimi için 1.33 μM ve 1.46 ± 0.13μM olduğu hesaplanmıştır. Enzim ile ilgili yapılan çalışmalarda IC50 ve Ki değerleri AChE enzimi için sırasıyla 13.86 μM ve 14.47 ± 4.81μM olduğu bulunmuştur. Enzim ile ilgili yapılan çalışmalarda son olarak IC50 ve Ki değerleri BChE enzimi için sırasıyla 18.72 μM ve 12.80± 4.38 μM olduğu bulunmuştur. Enzim ile ilgili yapılan çalışmalarda her iki CA izoenzimi için asetazolamit, AChE ve BChE enzimleri için ise Takrin standart olarak kullanılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Enzyme Inhibition Effects Of Interferon Beta-1a Drug
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the enzyme inhibition effects of interferon beta-1a (IFNβ-1a) have been investigated. For this purpose, enzyme inhibition effects of IFNβ-1a on human erythrocyte carbonic anhydrase isoenzyme I and II (hCA I and II) isoenzymes and acetylcholinesterase (AChE), butyrylcholinesterase (BChE) enzymes have been examined by in vitro analysis. In addition, hCA I and II isoenzymes were purified from human erythrocytes by Sepharose-4B-L-Tyrosine affinity column chromatography. Then, inhibition effects of IFNβ-1a on hCA I, II isoenzymes and AChE, BChE enzymes have been determined and IC50 and Ki values have been calculated. In this study, IC50 and Ki values have been found to be 1.73 μM and 0.78 ± 0.21 μM for hCA I isoenzyme, respectively. The same parameters have been calculated as 1.33 μM and 1.46 ± 0.13 μM for the hCA II isoenzyme. In studies on the enzyme, IC50 and Ki values have been found to be 13.86 μM and 14.47 ± 4.81 μM for AChE enzyme, respectively. Finally, in studies on the enzyme, the IC50 and Ki values were found to be 18.72 μM and 12.80 ± 4.38 μM for the BChE enzyme, respectively. In enzyme studies, acetazolamide was used for both CA isoenzymes and Tacrine was used for AChE and BChE enzymes as standard.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.804
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi