Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Dirençli granülomatöz polianjiitis olgusu
2019
Dergi:  
Genel Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Vaskülitler, kan damarlarının inflamatuvardestrüksiyonu ile karakterize heterojen bir grup hastalıktır. Vaskülitler tutulan damar özelliğine göre klinik bulgu verebilir. Primer vaskülitler damar tutulum özelliklerine göre büyük, orta ve küçük damar vasküliti olarak ayrılır. Granülomatöz polianjiitis GPA ANCA ilişkili küçük damar vaskülitidir. GPA sınırlı ve sistemik tutulumla seyredebilir. Bu olgu, akciğer tutulumu olan sistemik ve sınırlı GPA olgularında tedavive yan etkileri paylaşmak için sunulmuştur

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Özet:

Vasculitis is a heterogeneous group of diseases characterized by inflammatory destruction of blood vessels. Vasculitis may result different clinical syndromes according to the characteristics of vasculitis. Vasculitides are separated as primers and secondary in the frequently used classification system, primer vasculitis is separated as small, mediıum and large vessel vasculitis according to its vascular involvement. Granulomatosis polyangitiis GPA is a small vessel vascülitis associated with ANCA. GPA may be seen with limited and systemic involvement. We presented this case to share treatment and side effects in cases of limited and systemic GPA

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Genel Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 488
Atıf : 148
2023 Impact/Etki : 0.034
Genel Tıp Dergisi