Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Az Gören Bir Bireyde Kişi Merkezli Ergoterapi Müdahale Programının Bireyin Günlük Yaşam Aktivitelerine Etkisinin İncelenmesi: Olgu Çalışması
2020
Dergi:  
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Genetik bir hastalık olan retinis pigmentosa nedeniyle görme azlığı olan bir bireyde ergoterapi müdahalelerinin günlük yaşam aktivitelerinin bağımsızlığına ve depresyon-anksiyete durumuna etkisini belirlemekti. Gereç ve yöntem: Kişi merkezli olan bu çalışmaya ergoterapi ünitesine başvuran 46 yaşında bir kadın retinis pigmentosa hastası dahil edildi. Model Of Human Occupation (MOHO) doğrultusunda değerlendirme ve müdahale programı oluşturuldu. 6 ay haftada bir gün 45 dakikalık seanslarla ergoterapist tarafından uygulandı. Barthel Günlük Yaşam Aktiviteleri Skalası, Lawton-Broody Enstrümental Günlük Yaşam Aktiviteleri Ölçeği, Beck Depresyon ve Anksiyete Skalası ve Berg Denge Ölçeği müdahale programı uygulaması öncesi ve sonrası uygulandı. Sonuç: Barthel GYA puanı 5’ten 2’ye, Lawton-Broody EGYA 11’den 14’ yükseldi. Beck anksiyete 34’ten 29’a ve Beck depresyon puanı 26’tan 18’e düştü. Berg denge ölçeğin 33 iken 29’a artış gösterdi. Tartışma: Olgumuzda el hareketleri seviyesi görmeye sahip bireyde ergoterapi müdahaleleri temel ve yardımcı günlük yaşam aktiviteleri, depresyon-anksiyete durumu ve denge üzerinde olumlu etkisinin olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 98
2023 Impact/Etki : 0.103
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi