Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Yabancı Cisime Bağ Meckel Divertikül Perforasyonu: Olgu Sunumu
2017
Dergi:  
Kocaeli Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Meckel divertikülü (MD), gastrointestinal sistemin en sık görülen kojenital anomalisi olup, toplumda %2 oranında görülmektedir. Çocukluk çağında daha çok kanama ve obstrüksiyon bulguları ile ortaya çıkarken, erişkinlerde ise sıklıkla obstrüksüyon bulguları veya insidental olarak saptanmaktadır. Komplikasyon gelişen vakalarda tedavi olarak rezeksiyon önerilmektedir. Bu komplikasyonlardan biri olan perforasyon nadir olarak oluşmaktadır ve genelde yabancı cisim varlığında görülmektedir. Bu çalışmada akut apandisit ön tanısıyla operasyona alınan, ancak yabancı cisime (kürdan) bağlı meckel divertikül perforasyonu saptanan bir olgu sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

External Body Connecting Meckel Diversity Perforation: Facts Presentation
2017
Yazar:  
Özet:

Meckel diverticulate (MD) is the most common co-genital anomaly of the gastrointestinal system and is seen in 2% of the population. In childhood, it occurs more with the symptoms of bleeding and obstruction, while in adults it is often found with the symptoms of obstruction or incidentally. In cases of complication, resection is recommended as a treatment. Perforation, one of these complications, occurs rarely and is usually observed in the presence of foreign bodies. This study has presented a phenomenon of acute apandicitis pre-diagnosis taken to the operation, but determined a mixed diverticular perforation associated with a foreign body (courden).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kocaeli Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 729
Atıf : 380
2023 Impact/Etki : 0.018
Kocaeli Medical Journal