Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 2
Boko Haram İsyanı’nın Nijerya’ya Etkisi: Çok Sektörlü Bir Analiz
2022
Dergi:  
Siyasal: Journal of Political Sciences
Yazar:  
Özet:

Bölgesel Güvenlik Kompleksi Teorisini (BGKT) ve nitel metodolojik yaklaşımı kullanan bu makale, Boko Haram isyanının/ ayaklanmasının Kopenhag Güvenlik Araştırmaları Okulu’nun savunucuları tarafından önerildiği gibi çeşitli güvenlik sektörleri ve arenaları üzerindeki etkisini incelemektedir. Makalenin bulguları, bu terör örgütünün varlığının ve faaliyetlerinin çeşitli güvenlik arenalarını etkilediğini ve ayrıca alt bölgesel ve bölgesel aktörlerin terör örgütünün yarattığı tehdide karşı koymak için tasarladıkları çeşitli karşı önlemlere rağmen korkunç alt bölgesel ve bölgesel etkiler yarattığını göstermektedir. Bu nedenle, bu zorluğu çözmek için makale, bu grubun varlığına çeşitli siyasi, askeri, toplumsal, ekonomik, çevresel, alt bölgesel ve bölgesel düzeylerde karşı koymada yer alan kritik ve ilgili aktörlere pratik öneriler sunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Boko Haram Insurgency In Nigeria: A Multi- Sectoral Analysis
2022
Yazar:  
Özet:

Using the Regional Security Complex Theory (RSCT) and qualitative methodological approach, this article examines the impact of the Boko Haram insurgency on the various sectors and arenas of security as proposed by proponents of the Copenhagen School of Security Studies. Findings of the article suggest that the presence and activities of this terror group have impacted the various arenas of security and have also created dire sub-regional and regional implications in spite of the various counter-measures designed by sub-regional and regional actors to counter the threat posed by the terror group. Therefore, to address this challenge, the article offers practical recommendations to critical and relevant actors involved in countering the presence of this group at the various political, military, societal, economic, environmental, sub-regional, and regional levels.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Siyasal: Journal of Political Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 1.882
2023 Impact/Etki : 0.039
Siyasal: Journal of Political Sciences