Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Bilgi Yönetiminde Büyük Verinin Evrimi: Bibliyometrik Bir Analiz
2022
Dergi:  
Bilgi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Özet Son zamanlarda büyük veri ve bilgi yönetimi arasındaki yakın ilişki, işletmelerin önemli gündemlerinden biri haline gelmiştir. Bu makalenin amacı, büyük veri ve bilgi yönetimi alanyazınını bibliyometrik bir bakış açısıyla inceleyerek alanın dünü, bugünü ve geleceği için genel bir çerçeve oluşturmaktır. Çalışmada 2013-2020 yılları arasında Clarivate Analytics Web of Science (WoS) Core Collection veri tabanından elde edilen 622 makale incelenmiştir. Analiz sonuçları, ilgili alanın yıllık büyüme oranının %42,9 olduğunu göstermekte ve bu da alanın araştırmacılar arasında yüksek bir popülerliğe sahip olduğuna işaret etmektedir. Çin ve ABD, bu alandaki en üretken yazarlara ve kurumlara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, alanın entelektüel yapısını ortaya koymak için ülke işbirliği ağı, kurumsal ortak yazarlık ağı, ortak kelime ağı ve ortak alıntı ağı verilmiştir. Bu çalışmanın, en etkili yazarlar, kurumlar ve ülkeler, en üretken dergiler, en sık kullanılan anahtar kelimeler, işbirliği ağları ve ortak atıf ağları açısından alandaki önde gelen eğilimleri anlamak için araştırmacılara yol gösterici olacağı düşünülmektedir. Araştırmacıların bilgisi dâhilinde, bu çalışma zaman içinde büyük veri ve bilgi yönetiminin kesişimini ve ilişkisini anlamaya yönelik yapılan ilk bibliyometrik inceleme girişimidir.

Anahtar Kelimeler:

The Evolution of Big Data in Information Management: A Bibliometric Analysis
2022
Dergi:  
Bilgi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Recently, the close relationship between big data and information management has become one of the important business agenda. The purpose of this article is to create a general framework for the area’s present, present and future by studying the big data and information management fields from a bibliometric perspective. The study examined 622 articles from the Clarivate Analytics Web of Science (WoS) Core Collection database between 2013 and 2020. The results of the analysis show that the area’s annual growth rate is 42.9%, which indicates that the area has a high popularity among researchers. China and the United States are home to the most productive writers and institutions in this field. Furthermore, the country cooperation network, corporate joint writing network, joint word network and joint quotation network were provided to reveal the intellectual structure of the area. This study is believed to be a guide for researchers to understand the leading trends in the field in terms of the most effective authors, institutions and countries, the most productive magazines, the most commonly used keywords, cooperation networks and common reference networks. Within the knowledge of the researchers, this study is the first bibliometric study attempt to understand the intersection and relationship of big data and information management over time.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
Bilgi Dünyası
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bilgi Dünyası

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 31
Atıf : 33
2023 Impact/Etki : 0.28
Bilgi Dünyası