Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 7
The Impact of Human Capital and Defense Expenditures on Economic Growth: Panel Analysis for Selected SSA Countries
2021
Dergi:  
Anadolu İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, beşeri sermaye ve savunma harcamalarının Sahra altı Afrika ülkelerinin ekonomik büyümesi üzerindeki etkisindeki heterojenliğin varlığını, 2014-2017 dönemi için bu ülkelerden sekizinin kanıtlarına dayanarak araştırmaktadır. Panel sabit efekt ve en küçük kare Kukla değişkeni (LSDV) versiyonu olan sabit efekt kullanılmaktadır. Bulgular, eğitim ve savunma harcamalarının çeşitli ülkelerin ekonomik büyümesi üzerinde olumlu ve istatistiksel olarak anlamlı bir etkiye sahip olmasına rağmen, sağlık harcamalarının ekonomik büyüme üzerindeki etkisinin olumlu ve önemsiz olduğunu göstermektedir. Buna ek olarak, insan sermayesi ve savunma harcamalarının çeşitli ülkelerdeki ekonomik büyümeyi nasıl etkilediği konusunda önemli bir heterojenlik seviyesi vardır ve bu, farklı ülkelerin insan sermayesini geliştirme ihtiyacına farklı ağırlıklar koymasından kaynaklanmaktadır. Bu bulgulara dayanarak uygun politika önerileri yapılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Human Capital and Defense Expenditures On Economic Growth: Panel Analysis For Selected Ssa Countries.
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to investigate the existence of heterogeneity in the effect of human capital and defense expenditures on the economic growth of sub-Saharan African countries based on evidence from eight of these countries for the period 2014-2017. The panel fixed effect and the Least Square Dummy Variable (LSDV) version of the fixed effect models are employed. The findings reveal that, while education and defense expenditures have a positive and statistically significant impact on the economic growth of the various countries, the effect of health expenditure on economic growth is positive and insignificant. Further, some significant level of heterogeneity is found in the manner human capital and defense expenditures impact economic growth in the various countries, and this is attributed to varying weights the different countries place on the need for their human capital development. Appropriate policy recommendations are made based on these findings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Anadolu İktisat ve İşletme Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 84
Atıf : 298
2023 Impact/Etki : 0.176
Anadolu İktisat ve İşletme Dergisi