Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Endüstriyel İtfaiyecilikte İhtiyaç Duyulan Kişisel Koruyucu Donanımların İncelenmesi
2024
Dergi:  
Karaelmas İş Sağlığı ve Güvenliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Verilen derlemede, endüstriyel tesislerde çalışanlar, işverenler ve çevre için en büyük tehlikelerden biri olan yangın, parlama ve patlama olaylarına karşı önlem almanın ve müdahale sistemlerini kurmanın önemi vurgulanmaktadır. Önleme politikasının öncelikli olduğu belirtilerek, "önlemek ödemekten daha ucuzdur" ilkesi ön plana çıkarılmıştır. Endüstriyel tesislerde meydana gelebilecek olaylara karşı daha sağlıklı, güvenli ve hızlı müdahale için endüstriyel itfaiyecilerin risk analizi yapması ve acil durum planları hazırlaması gerektiği vurgulanmıştır. Bu müdahalelerin etkin ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için endüstriyel itfaiyecilerin eğitilmesi gerektiği belirtilmiştir. Müdahale kısmında önemli bir faktör olan kişisel koruyucu donanımların endüstriyel itfaiyeciler için vazgeçilmez olduğu vurgulanmıştır. Yangın, parlama ve patlama gibi risklere karşı uygun ekipman seçiminin önemine dikkat çekilmiştir. İşverenlerin ve çalışanların bu ekipmanları iyi tanımaları gerektiği ve yanlış tercih edilen ekipmanların doğru koruma sağlamayabileceği vurgulanmıştır. Endüstriyel itfaiyecilerin ihtiyaç duyduğu kişisel koruyucu donanımlar detaylı bir şekilde sıralanmıştır. Bu donanımlar, baş koruyucular, kulak koruyucuları, göz ve yüz koruyucuları, solunum sistemi koruyucuları, el ve kol koruyucuları, ayak ve bacak koruyucuları, cilt koruyucuları, gövde ve karın bölgesi koruyucuları, vücut koruyucuları gibi çeşitli kategoriler altında incelenmiştir. Son olarak, endüstriyel itfaiyecilerin kullandığı kişisel koruyucu donanımların önemi ve çeşitleri detaylı bir şekilde açıklanarak, bu donanımların kullanımının çalışanların sağlığı ve güvenliği açısından ne kadar kritik olduğu vurgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Personal Protective Equipment Needed In Industrial Firefighting
2024
Yazar:  
Özet:

The importance of taking precautions and establishing intervention systems against fire, ignition, and explosion incidents, which are among the greatest hazards for employees, employers, and the environment in industrial facilities, is emphasized in the provided compilation. It is highlighted that a prevention policy is paramount, with the principle of "prevention is cheaper than payment" being emphasized. It is emphasized that industrial firefighters need to conduct risk analysis and prepare emergency plans for incidents that may occur in industrial facilities to ensure healthier, safer, and faster interventions. It is also noted that industrial firefighters need to be trained for effective and safe interventions. The indispensable nature of personal protective equipment for industrial firefighters, which is an important factor in intervention, is emphasized. The importance of selecting appropriate equipment against risks such as fire, ignition, and explosion is emphasized. Employers and employees are urged to be familiar with this equipment, and it is emphasized that incorrectly chosen equipment may not provide adequate protection. The personal protective equipment required by industrial firefighters is detailed, including head protection, ear protection, eye and face protection, respiratory protection, hand and arm protection, foot and leg protection, skin protection, torso and abdominal protection, and body protection, categorized under various categories. Finally, the importance and variety of personal protective equipment used by industrial firefighters are explained in detail, underscoring how critical their use is for the health and safety of workers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Karaelmas İş Sağlığı ve Güvenliği Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 94
Atıf : 232
2023 Impact/Etki : 0.27
Karaelmas İş Sağlığı ve Güvenliği Dergisi