Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 23
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
Kısa Mesaj ve Telefon Aramaları ile Desteklenen Postpartum Emzirme Danışmanlığının İlk Altı Aydaki Emzirme Davranışına Etkisi
2019
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma kısa mesaj ve telefon aramaları ile desteklenen postpartum emzirme danışmanlığının, ilk altı aydaki emzirme davranışı üzerindeki etkisini saptamak amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Araştırmanın örneklemini bir üniversite hastanesinde doğum yapan 388 kadın oluşturmuştur 194 deney, 194 kontrol grubu . Veriler; Kişisel Bilgi Formu, Postpartum Emzirme Öz-Yeterlilik Ölçeği ve Postpartum Emzirme Davranışı Bilgi Formu ile toplanmıştır. Veri formları uygulandıktan sonra her iki gruptaki kadınlara doğumdan sonra hastanede emzirme danışmanlığı verilmiştir. Taburcu olduktan sonra deney grubundaki kadınlara postpartum iki ay süresince kısa mesaj ve telefon yoluyla emzirme danışmanlığı verilmiştir. Postpartum dördüncü ve altıncı ayda her iki gruptaki kadınlar telefonla aranarak emzirme öz yeterlilikleri ve emzirme davranışları değerlendirilmiştir. Veriler bilgisayarda SPSS 14.0 programında değerlendirilmiştir. Bulgular: Postpartum dördüncü ve altıncı ayda yapılan değerlendirmede deney grubundaki kadınların emzirme öz yeterlilik puan ortalaması kontrol grubuna göre yüksek bulunmuştur p

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Postpartum Breastfeeding Consultancy Supported by Short Messages and Telephone Calls on Breastfeeding Behavior in the First Six Months
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was done to determine the impact of postpartum breastfeeding consulting, supported by short messages and telephone calls, on breastfeeding behavior in the first six months. Method: The sample of the study consisted of 388 women who were born in a university hospital, 194 experiments, 194 control groups. The data is collected through the Personal Information Form, Postpartum Breastfeeding Self-Equality Scale and Postpartum Breastfeeding Behavior Information Form. After the data forms were applied, women in both groups were given breastfeeding advice at the hospital after birth. Women in the experimental group were given short messages and telephone breastfeeding advice for postpartum two months. In the fourth and sixth months of postpartum, women in both groups were asked by telephone to evaluate breastfeeding self-capacity and breastfeeding behavior. The data on the computer is evaluated in the SPSS 14.0 program. Results: In the evaluation of postpartum in the fourth and sixth months, the average breastfeeding self-sufficiency score of women in the experimental group was high compared to the control group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.344
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi