Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Köyceğiz’de Yavaş Değişmenin Sosyolojik Analizi
2021
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz dünyası baş döndürücü hızla değişmektedir. Bu hızlı değişime rağmen bazı kasabalar yavaş değişmekte, mevcut yapısını ve statüsünü korumaktadır. Muğla İlinin Köyceğiz Kasabası da değişimin yavaş olduğu kasabalardan biridir ve mevcut yapısını, tarihsel statüsünü, kültürel dokusunu korumaktadır. Köyceğiz tarihsel süreç içerisinde tarım, ticaret, eğitim, idari gibi alanlarda merkez konumunda olmuştur. Ancak 1980 sonrasında daha önce kendisine bağlı olan iki yerleşim yeri Köyceğiz’den ayrılarak ilçe konumuna gelmişler ve hızlı bir değişim sürecine girmişlerdir. Köyceğiz kasabası bünyesinde hızlı değişme potansiyellerini barındırmasına rağmen kendi ihtiyaçları doğrultusunda tabii ve yavaş bir değişim süreci yaşamaktadır. Bu çalışmada Köyceğiz’in yavaş değiştiği varsayımından yola çıkılarak Bu Köyceğiz Kasabasının yavaş değişiminin altında yatan temel dinamikler araştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Social Analysis of Slow Change in the Village
2021
Yazar:  
Özet:

The world of today is changing rapidly. Despite this rapid change, some cities are slowly changing, preserving their current structure and status. The Village of Muğla is also one of the cities where the change is slow and preserves its current structure, historical status, cultural textures. Our village has been in a central position in the fields such as agriculture, trade, education, administrative. But after 1980, the two settlements that were previously connected to him departed from the village and came to the district position and entered a rapid process of change. Despite its potential for rapid change within the village, it lives a natural and slow process of change in accordance with its needs. In this study, starting from the assumption that the village is slowly changing, the basic dynamics under this village's slow change have been investigated.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.458
2023 Impact/Etki : 0.271
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi