Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ (KSÜ) AVŞAR YERLEŞKESİ’NİN KURAKÇIL PEYZAJ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
2020
Dergi:  
ArtGRID - Journal of Architecture Engineering and Fine Arts
Yazar:  
Özet:

Bilim insanları 20. yüzyıl ortalarına kadar küresel ısınmaya iklim değişiklikleri ve doğal süreçlerin etkili olduğunu düşünürken, günümüzde ise bu sürece insanların endüstriyel, tarımsal ve enerji kullanımlarının olumsuz etkilerinin olduğu anlaşılmıştır. Hızlı kentleşme, sanayileşme ve artan tüketim iklim değişikliklerini etkilemekte, insanlık için hayati önem taşıyan su kaynaklarının sürdürülebilirliğini tehdit etmektedir. Su kaynaklarının sürdürülebilirliği, kaynakların korunmasını ve su tüketimini yaşamın her alanında önemli hale getirmektedir. Bu noktadan hareketle Peyzaj Mimarlığı uygulamalarında su kaynaklarının tasarruflu kullanımı öncelikli çalışmalar arasındadır. Günümüzde klasik peyzaj düzenlemeleri yerini kurakçıl peyzaj “Xeriscape” uygulamalarına bırakmaktadır. Kurakçıl peyzaj, su tüketimi az olan bitkiler ve doğal türler kullanarak, su tüketimini en az düzeyde tutulmasını amaçlamaktadır. Bu çalışmada, KSÜ Avşar kampüsünde bulunan bitkilerin kurakçıl peyzaj tasarımı açısından değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışma sonucunda alanda bulunan 111 bitki türünün genel olarak su isteklerinin az ve orta olduğu, kurakçıl peyzaj uygulamasına %89 uygun olduğu, sulama sisteminin de kurakçıl peyzaj uygulamasına uygun olduğu belirlenmiştir. Alanın doğal bitki örtüsünde bulunan ve kuraklığa dayanıklı bitki türlerinin arttırılmasının ve su isteği çok olan çim türleri yerine yer örtücü bitki türlerinin kullanılmasının kurakçıl peyzaj yaklaşımı için uygun olacağı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Xeriscape In Avsar Campus Affiliated To Kahramanmaras Sutcu İmam University
2020
Yazar:  
Özet:

While scientists thought that global warming climate change and natural processes were effective until the middle of the 20th century, it is now understood that people's industrial, agricultural and energy use has negative effects on this process. Rapid urbanization, industrialization and increasing consumption affect climate change and threaten the sustainability of water resources, which are vital for humanity. Ensuring the sustainability of water resources raises the issue of conserving resources and water consumption. At this point, the efficient use of water resources becomes a priority in “Landscape Architecture” applications. Today, classical landscaping arrangements are replaced with “Xeriscape” applications, which are called arid landscapes. It is aimed to keep water consumption to a minimum level by using plants and natural species which have low water consumption with drought landscape applications. In this study, it was aimed to determine the suitability of “Xeriscape” in Kahramanmaraş Sütçü İmam University campus and solution suggestions were presented. As a result of the study, it was determined that 111 plant species in the area generally have low and medium water demands, they 89% are suitable for xerophyte landscaping application, and the irrigation system is suitable for xerophytic landscape practice. It was concluded that increasing the number of drought resistant plant species in the natural vegetation of the area would be appropriate for the “Xeriscape” approach.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ArtGRID - Journal of Architecture Engineering and Fine Arts

Dergi Türü :   Uluslararası

ArtGRID - Journal of Architecture Engineering and Fine Arts