Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Trimble-RTX’in Farklı Uydu Kombinasyonlarında Nokta Konumlama Performansı
2022
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde uydu sistemlerinin yörünge ve saat düzeltme verilerini tüm GNSS kullanıcılarına sunan Uluslararası Uydularla Konum Belirlemede Sistemi (GNSS: Global Navigation Satellite Systems) Servisi (IGS: International GNSS Service) gibi servisler sayesinde yeni küresel konum belirleme algoritmaları, teknikleri ve teknolojileri ortaya çıkmaktadır. Bu çözümler, mevcut konumlandırma tekniklerinin birden fazla GNSS alıcısı gerektirmesi ve referans istasyonu ile gezici arasında belirli bir mesafeyi aşmaması gibi dezavantajlarını ortadan kaldırmak için geliştirilmiştir. Bu yenilikçi teknoloji ürünlerinden biri de Trimble CenterPoint RTX Ölçü Sonrası değerlendirme (Trimble-RTX) servisidir. Bu çalışmada Trimble-RTX hizmetinin nokta konumlandırma performansı incelenmiştir. Bu amaçla 2 IGS istasyonundan elde edilen 31 günlük RINEX verileri 4 farklı uydu kombinasyonunda (GPS (G), GPS+GLONASS (G+R), GPS+GALILEO (G+E), GPS+GLONASS+GALILEO (G+R+E)) Trimble-RTX ile çözümlenmiştir. Çözümleme sonucunda elde edilen koordinatlar, istasyonların IGS tarafından yayınlanan koordinatları ile karşılaştırılarak, her bir uydu kombinasyonu için koordinatların doğruluğu ve hassasiyeti incelenmiştir. İnceleme sonucunda istasyonlarda 4 farklı uydu kombinasyonundan elde edilen sonuçlar arasında genel olarak anlamlı bir farklılık olmadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Point Positioning Performance Of Trimble-rtx In Different Satellite Combinations
2022
Yazar:  
Özet:

Today, new global positioning algorithms, techniques and technologies are emerging thanks to services such as International Global Navigation Satellite Systems (GNSS) Service (IGS) that offer orbit and clock correction data of satellite systems to all GNSS users. These solutions are developed in order to eliminate the disadvantages of current positioning techniques such as requiring more than one GNSS receiver and not exceeding a certain distance between the reference station and the rover. One of these innovative technology products is Trimble CenterPoint RTX Post-Processing (Trimble-RTX) technology. In this study, the point positioning performance of the Trimble-RTX service was investigated. The 31-day RINEX data obtained from 2 IGS stations are used in 4 different satellite combinations (GPS (G), GPS+GLONASS (G+R), GPS+GALILEO (G+E), GPS+GLONASS+GALILEO (G+R+E)) processed with Trimble-RTX. By comparing the obtained coordinates with the coordinates of the stations published by IGS, the accuracy and precision of the coordinates were evaluated for each satellite combination. As a result of the evaluation, it was seen that there were generally no significant differences between the results obtained from 4 different satellite combinations at the stations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.544
2023 Impact/Etki : 0.061
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi