Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
SOKAK HAYVANLARI İÇİN NESNELERİN İNTERNETİ TABANLI AKILLI BESLEME MAKİNASI
2022
Dergi:  
International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry
Yazar:  
Özet:

Günümüzde sokaklarda yaşayan hayvanlar, özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısıyla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle küresel pandemi sebebiyle alınan önlemler, sokak hayvanlarını daha mağdur bir duruma düşürmüştür. Çeşitli destek kampanyalarıyla geçici çözümler sağlansa bile kalıcı ve sürdürülebilir yollarla onların beslenmesi önemli bir konudur. Bu çalışmada, bu problemin bir kısmının ortadan kaldırılması amacıyla akıllı besleme makinasının prototip tasarım ve üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu sayede, internet ortamından günün herhangi bir saatinde istenilen bölgedeki (park, millet bahçesi vb.) akıllı mama makinasına bağlanarak belirtilen miktarda mama bağışı sağlanabilecektir. Bunun için ilk olarak bağış yapılabilmesini sağlamak için bir internet sitesi tasarlanmıştır. Daha sonra wi-fi tabanlı mikro denetleyici kart kullanılan elektronik sistem için ayrıca PCB tasarımı gerçekleştirilmiştir. Site vasıtasıyla bağış yapıldıktan sonra cihaza görsel erişim sağlanması için kamera modülü kullanılmıştır. Elektronik ünitenin bulunacağı katı model ise Solidworks ortamında tasarlanmıştır ve 3B baskıyla imal edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Internet Of Things Based Feeding Machine For Street Animals
2022
Yazar:  
Özet:

Today, animals living on the streets are faced with food shortages, especially in winter. Especially the preventions due to the global pandemic have made street animals more victimized. Even if temporary solutions are provided with various support campaigns, it is an important to feed them in permanent and sustainable ways. In this study, prototype design and manufacture of smart feeding machine are carried out to eliminate some of these problems. In this way, it will be possible to donate specified amount of food by connecting to this machine in the desired region at any time of the day from the internet environment. Website is firstly designed to enable donations. PCB is made for the electronic system using microcontroller card. After the donation is made through the site, camera module is used to provide visual access to the device. Solid model is designed in Solidworks environment and manufactured with 3D printing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 263
International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry