Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 5
Rektal Yoldan Uygulanan Red-Ginsengin Kolorektal Anastomoz İyileşmesinde Etkisi Var mıdır? Deneysel Çalışma
2021
Dergi:  
Archives of Clinical and Experimental Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Red-ginsengin kolon anastomozu iyileşmesindeki olası etkilerini değerlendirmek. Metot: Grup 1’de (sham) laparotomi ve kolonik mobilizasyon yapıldı. Diğer 2 grupta (grup 2+3) kolonik transeksiyon ve anastomoz yapıldı. Grup 2 (kontrol)’de tüm ratlara 10 gün boyunca rektal yoldan 2 ml saline verildi. Grup 3 (ilaç grubu)’de tüm ratlara 10 gün boyunca 2,5 gr/kg ml red ginseng ekstresi verildi. Sonuçlar: Sham grubundaki ratlar en yüksek patlama basıncına sahipti ve red ginseng grubundaki ratlar kontrol grubuna göre daha yüksek patlama basıncına sahipti (p<0.05). Kontrol grubu ile red ginseng grubu arasında sadece toplam SH düzeyi için anlamlı bir fark gözlendi (p= 0.008). Red ginseng grubu, histopatolojik değerlendirmede tüm parametreler için en yüksek puanlara sahipti ve farklılıklar hem sham grubu hem de kontrol grubu ile karşılaştırıldığında anlamlıydı. Sonuç: Rektal yoldan uygulanan red-ginseng belirgin olarak yara iyileşme parametrelerini arttırmış, anastomoz patlama basıncını arttırmıştır. Bu red-ginsengin kolorektal anastomozlar üzerindeki yararlı etkileri hakkında literatürdeki ilk çalışmadır.

Anahtar Kelimeler:

Does Rectal Application Of Red-ginseng Have An Effect On Colorectal Anastomosis Healing An Experimental Study
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: To evaluate the possible effects of red-ginseng on colon anastomosis healing in an experimental rat model. Methods: In Group 1 (sham), laparotomy and colonic mobilization were performed. Colonic transection and anastomosis were performed to Groups 2 and 3. In Group 2 (control), 2 ml of saline was administered rectally to all rats for 10 days. Group 3 (drug group) rats were given 2.5 gr/kg ml red ginseng extract rectally for 10 days. Results: The rats in the sham group had the highest bursting pressure and the rats in the red ginseng group had higher bursting pressure than in the control group (p<0.05). A significant difference was observed only for the total SH level between the control group and the red ginseng group (p= 0.008). The red ginseng group had the highest scores for all parameters in the histopathological evaluation and the differences were significant compared to both the sham group and the control group. Conclusion: Rectally administered red-ginseng significantly increased wound healing parameters and increased anastomotic burst pressure. This is the first study in the literature on the beneficial effects of red-ginseng on colorectal anastomoses.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Archives of Clinical and Experimental Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 198
Atıf : 10
Archives of Clinical and Experimental Medicine