Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonunda, atlanmış mesane içi yabanci cisim
2009
Dergi:  
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üriner sistem enfeksiyonları, kadınlardakisık enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar, daha çok sağlıklı ve altta yatan herhangi bir patolojisi bulunmayan kadınlarda görülmektedir. Ancak tekrarlayan üriner sistem enfeksiyonu olan hastalarda, altta yatan anatomik, fonksiyonel bozukluklar ve yabancı cisimler akılda tutulmalıdır. Biz 3-4 aydır tedaviye cevap vermeyen tekrarlayan üriner sistem enfeksiyonu olan postmenopozal dönem bir hastada, tanı koyulamayıp atlanmış mesane içi yabancı cisim vakasını sunduk. Tekrarlayan üriner sistem enfeksiyonu olan kadınlarda jinekolojik muayene sırasında mesanenin de değerlendirilmesi önemlidir. Anahtar kelimeler: Tekrarlayan üriner sistem enfeksiyonu, mesane içi yabancı cisim, ultrasonografi Abstract In recurrent urinary system infections, overlooked foreign body in urinary bladder Urinary system infections are the most common infections in women. These infections are most seen in healthy women. However in patients with recurrent urinary system infection, anatomical, functional pathologies and foreign bodies must be kept in mind. We reported a foreign body in urinary bladder case that had overlooked in a postmenopausal patient who has recurrent urinary system infection and doesn't respond medical treatment for 3-4 months. During gynecological examination urinary bladder evaluation is very important in patients with recurrent urinary system infection. Key words: Recurrent urinary system infection, foreign body in urinary bladder, ultrasonography

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.081
Atıf : 2.215
2023 Impact/Etki : 0.045
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi