Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 94
 İndirme 24
 Sesli Dinleme 1
Stratejik İnsan Kaynakları ve Yapay Zekâ Uygulamaları
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Günümüzde en çok dikkat çeken çalışma sahalarından birisi ve birden fazla disiplin yönünden değişik biçimlerde incelenen yapay zeka konusu insan kaynakları yönetimi açısından da önemli inceleme konuları arasındadır. Nitekim bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan ilerlemeler devletlerin sınırlarını ortadan kaldırırken insan kaynaklarında uygulama konusu hâlâ bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Bu problemi aşmaya çalışan bilim adamlarının başvuruda bulunduğu kaynak çeşitlerinden birisi de yapay zekadır. Bu makalede yapay zeka araştırmanlarının insan kaynakları uygulamalarına yansımaları ele alınmaktadır. Çalışmanın ilk bölümü zekâ ve yapay zekâ kavramlarını açıklamaktadır. İkinci bölüm içinde geçmiş zamanlardan günümüze kadar yapay zekâ sahasında gerçekleşen çalışmalara temas edilmekte ve bu kavramının ortaya çıkışı anlatılmaktadır. Üçüncü bölümde insan kaynakları yönetimi alanındaki yapay zekâ uygulamaları ele alınmakta ve bugün itibarıyla gelinen nokta ortaya konulmaya çalışılmaktadır. Araştırmanın sonunda insan kaynakları yönetimi alanında yapay zekâ ile ilgili çalışmaların her geçen gün arttığı ancak elde edilen sonuçların henüz yeterli düzeyde olmadığı buna rağmen atılan adımların hiçte küçümsenemeyecek adımlar olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Strategic Human Resources and Artificial Intelligence
2020
Yazar:  
Özet:

Today, one of the most notable fields of work and the subject of artificial intelligence, which is studied in different forms from a number of disciplines, is also one of the important subjects of study in terms of human resource management. Indeed, the advances in information and communication technologies are eliminating the boundaries of the states while the subject of human resources is still a problem. One of the sources that scientists seek to overcome this problem is artificial intelligence. This article discusses the reflections of artificial intelligence research on human resources applications. The first part of the study explains the concepts of intelligence and artificial intelligence. In the second part, the work from the past to the present day in the field of artificial intelligence is discussed and the emergence of this concept is described. The third part is discussing the practices of artificial intelligence in the field of human resource management and is trying to reveal the point that comes from today. At the end of the study, the study on artificial intelligence in human resources management increases every day but the results are not yet sufficient, although the steps taken are steps that cannot be underestimated at all.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.576
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)