Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Alternatif Turizm Kapsamında Kahramanmaraş İli Yedikuyular Bölgesi Dağ ve Kış Sporları Turizmi İçin Öneriler / Suggestions for Mountain and Winter Sports Tourisms within the Scope of Alternative Tourism Kahramanmaraş Province Yedikuyular District
2016
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Öz: Turizm sektöründe dünyada son yıllarda ekonomik, sosyal, siyasi ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak, her geçen gün önemli değişiklikler gözlenmeye başlanmıştır. Turizm faaliyetlerigeçmiş yıllarda genellikle yaz aylarında belli bölgelerde gerçekleşen deniz-kum-güneş üçgeninde gelişmekteydi. Buna bağlı olarak; alışılmış turizm merkezlerinden uzakta, doğal ortamı yaşama, kırsal kültürleri tanıma, yerel halkla ilişkiler kurma, doğal çevre ile uyumlu tesislerde konaklama- yeme- içme hizmetlerini satın alma ve doğal güzellikleri bozulmamış temiz bir bölgede yapılan faaliyetler olarak alternatif turizm türleri ortaya çıkmaya başlamıştır. Eko turizm, sürdürülebilir turizm, kırsal turizm, yayla turizmi, çiftlik turizmi gibi pek çok değişik isimlerle anılan bu faaliyetin alanlarından biri de dağ ve kış turizmidir. Bu çalışmada, Kahramanmaraş İli Yedikuyular bölgesinin kış turizm potansiyelinin olup olmadığı; varsa hangi kaynakların nerede, ne şekilde, nasıl değerlendirileceği ve bunun sonucu Kahramanmaraş ekonomisinde istihdam ve gelirin ne şekilde yön değiştirebileceği belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma sonucunda bölgenin kış turizm potansiyeli taşıdığı ve gerekli alt- üst yapı yatırımlarıyla önemli bir kış turizm destinasyonu olacağı öngörülmüştür. Anahtar Kelimeler: Alternatif Turizm, Kış Turizmi, Kahramanmaraş İli, Yedikuyular Kış Turizmi Bölgesi   Suggestions for Mountain and Winter Sports Tourisms within the Scope of Alternative Tourism Kahramanmaraş Province Yedikuyular District Abstract: Significant changes have been started to be observed in tourism sector all around the world depending on economic, social, political and technological improvements. In the past, tourism activities usually took place in summer months in certain areas where sea- sand- sun triangle exist. Accordingly, alternative tourism activities such as living in habitat, recognition of rural cultures, communicating with local people, accommodation in facilities which are adaptable to natural environment, buying the food and beverage services appeared far away from the common tourism centers. One of the fields of these  activities called as eco-tourism, sustainable tourism, rural tourism, tableland tourism, agro tourism is mountain and winter tourism. In this study, whether Kahramanmaraş Province Yedikuyular region has winter tourism potential, if so, which sources and how they will be utilized and as a result of this, in what way employment and income will be directed in Kahramanmaraş economy will be introduced in this study. The field research conducted in the region and carried winter tourism potential of the region as a result of the literature and it is believed that Kahramanmaraş will be an important winter tourism destination with the necessary superstructure sub-investment is observed. Keywords: Alternative Tourism, Winter Tourism, Kahramanmaraş Province, Yedikuyular Winter Tourism Region

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.008
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences