Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
NANO ÇİNKO OKSİT PARTİKÜL KATILAN EPOKSİ KAPLAMALARIN MEKANİK VE ANTİKOROZİF ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
2023
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, metal yüzeyleri korumak amacıyla kullanılan epoksi kaplamaya katılan ZnO nanopartiküllerin kaplamanın mekanik ve antikorozif özellikleri üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Çalışma iki aşamada gerçekleştirilmiştir. İlk aşamada hem katılacak partikül miktarını belirleyerek kompozit malzemeyi üretmek hem de bu malzemenin özelliklerini belirlemek için çalışmalar yapılmıştır. Deneysel çalışmalar sonucunda epoksi matrise ağ. %0,5, 1 ve 1,5 oranlarında nano ZnO katılmasına karar verilmiştir. Bu oranlarla hazırlanan kompozit malzemelere uygulanan çekme testi sonunda en yüksek özellikler ağ. %1 ZnO nanopartikül katılan kompozit malzemede elde edilmiştir. Nanokompozitlerin diğer özelliklerini belirlemek amacıyla ayrıca DSC, TGA, FTIR, SEM analizleri yapılmıştır. İkinci aşamada hazırlanan nanokompozitler çelik test plakaları üzerine kaplanmıştır. Kaplamaların antikorozif performansı asit çözeltisine daldırma ve tuz sisi testleri ile incelenmiştir. Korozyon testi sonuçlarına göre, en iyi sonuç %1 ZnO nanopartikül katılan kompozit kaplamada elde edilmiştir. Ayrıca kaplamaların darbe dayanımı, esnekliği ve çelik alt tabakaya yapışma özellikleri çeşitli testlerle incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Improvement Of Mechanical and Corrosive Properties Of Epoxy Coatings By Addition Of Nanozinc Oxide Particles
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, the effect of ZnO nanoparticles added to the epoxy coating used to protect metal surfaces on the mechanical and anticorrosive properties of the coating was investigated. The study was carried out in two stages. In the first stage, studies were carried out both to produce the composite material by determining the amount of particles to be added and to determine the properties of this material. As a result of the experimental studies, it was decided to add nano ZnO to the epoxy matrix at 0.5%, 1 and 1.5% by weight. At the end of the tensile test applied to the composite materials prepared with these ratios, the highest properties were obtained in the composite material with 1% ZnO nanoparticles by weight. In order to determine other properties of nanocomposites; DSC, TGA, FTIR, SEM analyzes were made. In the second step, the prepared nanocomposites were coated on steel test plates. The anticorrosive performance of the coatings was investigated by acid solution immersion and salt fog tests. According to the corrosion test results, the best result was obtained in the composite coating with 1% ZnO nanoparticles. In addition, the impact resistance, flexibility and adhesion properties of the coatings to the steel substrate were investigated by various tests.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.004
Atıf : 2.928
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering