Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
Self-expandable metallic stents for palliative treatment of esophageal cancer
2011
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Aim. Esophageal cancer is common in Turkey. Many of the patients apply to clinics at the advanced stage and curative treatment is usually not possible. Mean survival ranges between 4 to 6 months in these patients. Self-expandable metallic stents (SEMS) are used to relieve dysphagia and increase quality of the life in inoperable esophageal cancer patients and are important in palliation. The aim of this study is to evaluate the efficacy and complications of self-expandable esophageal metallic stents as a palliative treatment option in patients with advanced esophageal tumors narrowing the esophageal lumen. Method. SEMS was placed to nineteen patients with dysphagia in Akdeniz University Hospital between the time 2006 and 2010. Dysphagia was graded before and after stent placement. Complications were evaluated after the stent placement. Results. The stent placement procedure was technically successful in all of the patients. Dysphagia decreased after insertion of self-expandable esophageal metallic stents from grade 4 to grade 2 in 47.4% of patients and from grade 3 to grade 2 in 52.6% of patients. No life-threatening complications occurred. Conclusion. Undernutrition appears to be closely related with poor out-come of esophageal cancer. This study suggested that palliative stent placement in inoperable esophageal cancer was effective to relieve dysphagia. Keywords: Esophageal cancer, stent placement, palliative treatment   Özet Giriş. Özofagus kanseri Türkiye’de yaygın görülür. Hastaların büyük çoğunluğu ileri evrede doktora başvurmakta ve küratif tedavi mümkün olamamaktadır. Bu hastalarda ortalama yaşam süresi 4 ile 6 ay arasında değişmektedir. İnoperaable özofagus kanserlerinde disfaji semptomlarında rahatlama ve yaşam kalitesini yükseltme amacıyla kendiliğinden genişleyebilen metalik stent uygulaması önemli bir palyasyon sağlamaktadır. Bu çalışmanın amacı özofagus lümenini daraltan ileri evre tümörlerin neden olduğu disfaji semptomlarının palyasyonunda kendiliğinden genişleyebilen metalik stent uygulamasının yararları ve komplikasyonları değerlendirildi. Yöntem. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Endoskopi Ünitesinde 2006 ile 2010 arasında ondokuz disfaji nedeniyle başvuran hastaya kendiliğinden genişleyebilen stent uygulandı. Disfaji derecesi uygulama öncesi ve sonrası değerlendirildi. Stent uygulaması sonrası komplikasyonlar değerlendirildi. Bulgular. Tüm hastalarda stent yerleştirilmesi teknik olarak başarılı oldu. Stent sonrası disfaji hastaların %47,4’ünde grade 4’den grade 2’ye ve %52,6’sında grade 3’den grade 2’ye geriledi. İşleme bağlı hayatı tehdit edici komplikasyon görülmedi. Sonuç. Özofagus kanserlerinde yetersiz beslenme ile kötü sonucun yakın ilişkili olduğu görülmektedir. Bu çalışma ile inoperable özofagus kanserlerindeki disfajinin palyasyonunda kendiliğinden genişleyebilen metalik stent uygulamasının etkili olduğu gözlemlenmiştir. Anahtar sözcükler: Özofagus kanseri, stent yerleştirilmesi, palyatif tedavi

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.211
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q4
206/222

Cumhuriyet Tıp Dergisi