Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Çocuk acil servisine getirilen 624 yenidoğanın geriye dönük olarak değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Yenidoğan dönemi çocuk sağlığı açısından savunmasız bir dönemdir. Yirmi sekiz günlük ve öncesini kapsayan çok sayıda olgu çocuk acil servislere getirilmektedir. Bu çalışmada çocuk acil servisine getirilen yenidoğanların klinik ve demografik özellikleri değerlendirilmiştir. Yöntemler: Ocak 2017 ve Aralık 2017 arasında çocuk acil servisimize getirilen 28 günlükten küçük olan bebeklerin dosya kayıtları geriye dönük olarak incelendi. Hastaların yaş, cinsiyet, doğum haftası, doğum ağırlığı, doğumun gerçekleştiği yer, hastaneye getiriliş şekli, geliş şikayetleri ve hastaneye yatırılma nedenleri kaydedildi. Tanımlayıcı istatistik yöntemler kullanıldı. Bulgular: Bir yıl içerisinde çocuk acil servise gelen hasta sayısı 62448 olup, bunların 624’ü (%0.9) yenidoğan dönemindeydi. Yenidoğanların %58.8’i erkekti ve %77.9’u ilk bir hafta içerisinde doğmuştu. En sık başvuru şikayetleri sarılık (%26.0), solunum sıkıntısı (%25.2), prematürite (%16.3) ve asfiksi (%10.3) olarak bulundu. Bunların 489’u (%78.4) yatırılarak tedavi edilmişti. Sonuç: Çocuk acil servisine yenidoğan dönemindeki başvurular ilk yedi günyüksek oranda olupsık başvuru nedeni sarılık olarak saptanmıştır. Çocuk acil serviste görev yapan doktorların yenidoğanların sorunları ve özellikle yaşamın ilk haftasında gelişebilecek hastalıkları açısından bilgili olmaları yenidoğanların değerlendirilmesinde kolaylık sağlayabilir.

Anahtar Kelimeler:

624 newborns brought to the emergency service
2018
Yazar:  
Özet:

The newborn period is an unprotected period for the child’s health. A number of events covering twenty-eight days and before are brought to the emergency services for children. This study assessed the clinical and demographic characteristics of the newborns brought to the emergency service. Methods: The records of infants under 28 days brought to our child emergency service between January 2017 and December 2017 were reviewed backward. The patient’s age, gender, week of birth, birth weight, the place where the birth took place, the way of hospitalization, the complaints of arrival and the reasons for hospitalization were recorded. Identifying statistical methods are used. Results: In a year, the number of children who received emergency service was 62448, of which 624 (0.9%) were in the newborn period. 58.8% of newborns were male and 77.9% were born within the first week. The most common complaints were yellowness (%26.0), breathing failure (%25.2), prematurity (%16.3) and asphyxia (%10.3). 489 of them (78.4) were treated by deposit. The result: Applications to the child’s emergency service in the newborn period were in the first seven high rates and the reason for the application was identified as yellow. The fact that doctors in emergency services are aware of the problems of newborns and the diseases that may develop in the first week of life can make it easier for newborns to evaluate.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 991
2023 Impact/Etki : 0.043
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi