Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 36
 İndirme 6
Nonlinear Seismic Assessment of Historical Masonry Karaz Bridge Under Different Ground Motion Records
2023
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

The most significant artifacts that transfer the cultural heritage of past civilizations to the present are historical structures. Historical bridges are of great importance in terms of transportation, trade and architecture from past to present. Some of these structures have been destroyed by natural disasters or have suffered significant structural damage. Especially earthquakes cause damage to these structures. In this study, the earthquake behavior of the Historical Karaz Bridge was investigated. The structural elements of the bridge and the materials connecting the bearing elements were evaluated together with the macro modeling approach. For this purpose, a 3D finite element model of the bridge was generated and its seismic behavior under different ground motion records was investigated by nonlinear analysis. Analyzes were carried out using the ground motion records of Bingöl, Elazığ, Erzincan, Van and Gölcük, and the results were evaluated mutually. In the analysis results, the dynamic behavior of the bridge was evaluated over the distribution of displacements and stresses and the earthquake behavior was investigated.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.900
2023 Impact/Etki : 0.228
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi