Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
ALMAN CEZA MUHAKEMESİ KANUNU’NDA DÜZENLENEN “KATALOG SUÇLARDA TUTUKLAMA” (Md. 112/3)
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ceza muhakemesinde maddi gerçeğin ortaya çıkartılmasını temin etmek amacıyla başvurulan koruma tedbirleri içerisinde tutuklama, kişi özgürlüğünü doğrudan sınırlandırmaktadır. Alman Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 112’nci maddesinde, soruşturma aşamasında şüphelinin tutuklanması hali düzenlenmektedir. Tutuklama için kuvvetli suç şüphesiyle birlikte mutlaka bir nedeninin somut olayda bulunması gerekir. 112’nci maddenin 3’üncü fıkrasında yer alan katalog suçlarda ise tutuklama nedenleri bulunmasa dahi tutuklama kararı verilebilmektedir. Kanun koyucu, tutuklama için nedenlerin kanıtlanması zorunluluğunu kaldırmaktadır. Tedbirin uygulanmasında somut olay değerlendirmesi yapma gereği duyulmamaktadır. Kişi özgürlüğünün güvencesi olarak kabul edilen tutuklama nedenlerinin, tutuklama talebinde ve tutuklama kararında somutlaştırılarak ortaya konulması gerekli değildir. Katalog suçların işlendiğine yönelik kuvvetli suç şüphesi, tutuklama nedenlerinin varlığı konusunda karine olarak kabul edilmektedir. Lehine olan görüşler de bulunmasına rağmen tutuklama tedbirinde katalog suç düzenlemesi en başta kişi özgürlüğüne, tutuklamanın ihtiyari olmasına, ceza muhakemesinin işleyişine, amacına, karar mercilerinin tarafsızlığına, gerekçe açıklama zorunluluğuna ve masumiyet karinesine zarar verebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
“arrest In Catalog Crimes” Regulated In The German Criminal Procedure Code (art. 112/3)
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 860
Atıf : 5.475
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi