Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Konaklama İşletmelerinde Çeviklik ve Performans İlişkisi: Örgütsel Yapının Aracılık Rolü
2023
Dergi:  
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Otellerin rekabet güçlerini sürdürebilmeleri çevresel belirsizliğe karşı proaktif olabilmeleriyle ilişkilendirilmektedir. Proaktiflik, hız ve esneklikle desteklenmektedir. Yazında çevikliğin hız ve esneklik özellikleriyle işletmelere rekabette öne çıkmalarını sağladığı belirtilmektedir. Çalışmanın amacı konaklama işletmelerinin çevik davranışlarının performansla ilişkisini ve örgütsel yapının aracılık rolünü araştırmaktır. Bu araştırma modelini test etmek için Türkiye genelinden 4 ve 5 yıldızlı otellerden anket aracılığıyla 91 konaklama işletmesinden veri toplanmıştır. Araştırmanın kavramsal modelinin analizi Smart PLS aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgular çeviklik performans ilişkisinde sadece yetkinlik boyutunun finansal olmayan performansa etkisi olduğunu ve örgütsel yapının aracılık rolünün olmadığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Agility and Performance In Hospitality Businesses: The Mediating Role Of Organizational Structure
2023
Yazar:  
Özet:

The importance of being proactive is increasing in order for hotels to cope with environmental uncertainty in maintaining competitiveness. The proactive is supported by speed and flexibility. In the literature, it is stated that agility enables businesses to stand out from the competition with its speed and flexibility features. The aim of the study is to investigate the relationship between agile behavior of hospitality enterprises and performance and the mediating role of organizational structure. In order to test this research model, data were collected frotm 91 hospitality enterprises from 4 and 5 stars across Turkey through a questionnaire. The research data were analyzed via Smart PLS. The findings show that only the competency dimension has an effect on non-financial performance in the agility-performance relationship and the organizational structure does not have a mediating role.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 380
Atıf : 2.494
2023 Impact/Etki : 0.238
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi