Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Self-Dissociation as a Predictor of Alienation and Sense of Belonging in University Students
2023
Dergi:  
Journal of Family, Counseling and Education
Yazar:  
Özet:

Alienation and a sense of belonging are important psychological factors supporting students’ well-being. In the present study, the purpose was to examine the predictive role of Self-Dissociation on alienation and a sense of belonging in university students. A correlational study design was used in the present study. The data on self-dissociation were collected with the Self-Dissociation Inventory-Short Form (SDI-SF), the data on the level of belonging were collected with the General Belonging Scale, and the data on alienation levels were collected with the Student Alienation Scale. A positive relationship was detected in the present study between Self-Dissociation, belonging, and alienation. Also, it was concluded in the study that Self-Dissociation predicted alienation and a sense of belonging. The findings obtained in the study indicate that it is necessary for the experts who will work on alienation and sense of belonging to take into account the self-dissociation concept in their studies.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Family, Counseling and Education

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 75
Atıf : 101
2023 Impact/Etki : 0.05
Journal of Family, Counseling and Education