Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
Kronik Boyun Ağrısı Olan Bireylerde Ağrı Şiddeti, Servikal Kas Kuvveti, Propriosepsiyon ve Denge Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
2024
Dergi:  
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmanın amacı, kronik boyun ağrısı (KBA) olan bireylerde ağrı şiddeti, servikal kas kuvveti, propriosepsiyon ve denge arasındaki ilişkileri incelemekti. Gereç Yöntem: Çalışmaya 45 KBA’lı birey ve 46 boyun ağrısı olmayan sağlıklı birey dahil edildi. KBA’lı bireylerde istirahat ve aktivite sırasındaki boyun ağrısı şiddetleri görsel analog skala ile, her iki gruptaki bireylerin servikal fleksör ve ekstansör kas kuvveti izometrik dinamometre ile, servikal bölge propriosepsiyon duyusu servikal eklem pozisyon hata testi ile ve statik ve dinamik denge Biodex denge sistemi ile değerlendirildi. Sonuçlar: Sağlıklı bireylerle karşılaştırıldığında KBA’lı bireylerin servikal fleksör ve ekstansör kas kuvvetlerinin daha düşük, servikal bölge propriosepsiyonunun ve statik ve dinamik dengelerinin daha kötü olduğu bulundu (p<0,05). KBA’lı bireylerde, ağrı şiddeti ile, servikal kas kuvvetleri, servikal bölge propriosepsiyonu ve statik-dinamik denge ilişkiliydi (p<0,05). Ayrıca, KBA’lı bireylerde, servikal bölge propriosepsiyonu, servikal kas kuvvetleri ve statik-dinamik denge ile ilişkiliydi (p<0,05). Tartışma: KBA’da ağrı şiddetinin artmasıyla servikal kas kuvveti, propriosepsiyon ve denge zayıflayabilir, propriosepsiyonun zayıflaması dengeyi olumsuz etkileyebilir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Relationships Between Pain Intensity, Cervical Muscle Strength, Proprioception and Balance In Individuals With Chronic Neck Pain
2024
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of the study was to examine the relationships between pain intensity, cervical muscle strength, proprioception, and balance in individuals with chronic neck pain (CNP). Material and Methods: The study included 45 individuals with CNP and 46 healthy individuals without neck pain. Neck pain intensity at rest and during activity was assessed by a visual analog scale in the CNP group, cervical flexor and extensor muscle strength was assessed by an isometric dynamometer, cervical proprioception was assessed by cervical joint position error test, and static and dynamic balance was assessed by Biodex balance system in both groups. Results: Compared with healthy individuals, individuals with CNP had lower cervical flexor and extensor muscle strength, worse cervical proprioception, and worse static and dynamic balance (p<0.05). In individuals with CNP, pain intensity was associated with cervical muscle strength, cervical proprioception, and static-dynamic balance (p<0.05). In addition, cervical proprioception was associated with cervical muscle strength and static-dynamic balance in individuals with CNP (p<0.05). Discussion: Cervical muscle strength, proprioception, and balance may weaken with increasing pain intensity in CNP, and the weakening of proprioception may negatively affect balance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 99
2023 Impact/Etki : 0.103
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi