Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 17
The Idealization of Risk-Profit Sharing in Partnership-Based Sukuk (Islamic Bonds): Why Sukuk Are Experiencing Default?
2018
Dergi:  
International Review of Management and Business Research (IRMBR)
Yazar:  
Özet:

This paper critically evaluates the practice of partnership-based or equity-based sukuk (Islamic bonds) structure in light of the problem concerning default. The study focuses on the debt characteristics built into the equity structure before and after the Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions (AAOIFI) announcement in 2008. A closer examination the structure of two musharakah (joint venture) sukuk that practice in the market has demonstrated „why‟ sukuk are experiencing default situations. While ideally the element of risk avoidance and profit-sharing should present in the structure, due to market presssure, these structural features practically turned the equity-based profit-and-losssharing arrangements into fixed-income instruments. Ultimately, the structure that should practice „no concept of fixed obligation‟ has in fact defaulted on its obligations. Keywords: Sukuk (Islamic Bonds), Shariah (Islamic Law), Default, Profit-sharing, Musharakah (Joint venture).

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Review of Management and Business Research (IRMBR)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 927
Atıf : 422
International Review of Management and Business Research (IRMBR)