Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 48
 İndirme 22
Valentine Chirol’e Gecikmiş Bir Cevap: İngiltere’nin Propaganda Savaşları, Çanakkale, Fitzmaurice ve Diğerleri
2015
Dergi:  
Çanakkale Araştırmaları Türk Yıllığı
Yazar:  
Özet:

İstanbul Büyükelçiliği Baştercümanı Gerald Fitzmaurice ile 1908–1914 döneminde İstanbul’da İngiliz Büyükelçiliği yapan Gerard Lowther, söz konusu periyotta Osmanlı – İngiliz ilişkilerine tesir etmiş önemli isimlerdir. Bununla beraber onlar Osmanlı İmparatorluğu’ndaki siyasi ve toplumsal gelişmelerin niteliklerinin Londra’da daha iyi anlaşılmasını sağlamaya yönelik bir yaklaşım içinde olmamıştır. Bu sebeple İngiltere’de Osmanlılara yönelik bilgisizlik ve önyargıların daha da beslenmesine sebep olmuşlardır. İngiltere’nin İstanbul Büyükelçiliği’ne musallat olmuş zafiyet, sadece Lowther ve Fitzmaurice ile de sınırlı olmamış diğer görevlilerde son derece Osmanlı-karşıtı bir hissiyat ve eylem içinde olmuştur. Bu çerçevede, Birinci Dünya Savaşı boyunca hiç dinmeksizin devam ettirilecek bu propagandanın, Türk ve Osmanlı-karşıtlığı noktasında esasen yıllardır önyargılarla beslendiğini kaydetmek doğru olur. Anahtar Kelimeler: Birinci Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşları, Fitzmaurice, Valentine Chirol Valentine Chirol to Delayed Answer: Britain's Propaganda Wars, Canakkale, Fitzmaurice and Others   Abstract Gerald Fitzmaurice, Chief Dragoman of the British Embassy in Turkey and British ambassador (1908–1914) Geard Lowther were two important actors of Ottoman-British relations.  However, they were not very interested in conveying the political and social developments in Ottoman Empire to London, a situation that led to ignorance and prejudice on the affairs of the Ottoman Empire. The other stuff of the British embassy in İstanbul who had anti-Ottoman feelings also share the blame. Keywords: World War I, Çanakkale Wars, Fitzmaurice, Valentine Chirol

Anahtar Kelimeler:

Valentine Chirol To Delayed Answer: Britain’s Propaganda Wars, Canakkale, Fitzmaurice and Others
2015
Yazar:  
Özet:

Gerald Fitzmaurice, Chief Dragoman of the British Embassy in Turkey and British ambassador (1908–1914) Geard Lowther were two important actors of Ottoman-British relations. However, they were not very interested in conveying the political and social developments in Ottoman Empire to London, a situation that led to ignorance and prejudice on the affairs of the Ottoman Empire. The other stuff of the British embassy in İstanbul who had anti-Ottoman feelings also share the blame Gerald Fitzmaurice, Chief Dragoman of the British Embassy in Turkey and British ambassador (1908–1914) Geard Lowther were two important actors of Ottoman-British relations. However, they were not very interested in conveying the political and social developments in Ottoman Empire to London, a situation that led to ignorance and prejudice on the affairs of the Ottoman Empire. The other stuff of the British embassy in İstanbul who had anti-Ottoman feelings also share the blame

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Çanakkale Araştırmaları Türk Yıllığı

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 266
Atıf : 574
2023 Impact/Etki : 0.03
Çanakkale Araştırmaları Türk Yıllığı