Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 22
SINIF ÖĞRETMENLERİNİN HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİ TUTUMLARININ UYGULAMALARI İLE KARŞILAŞTIRILMASI
2019
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın hedefi sınıf öğretmenlerinin hayat bilgisi öğretimi tutumlarını belirlemek ve bu tutumlarını uygulamaları ile karşılaştırmaktır. Karma yöntemin açıklayıcı deseni kullanılan araştırmada nicel kısma 167 sınıf öğretmeni, nitel kısma da 8 sınıf öğretmeni katılmıştır. Araştırmanın nicel kısmındaki veriler “Hayat Bilgisi Öğretimi Tutum Ölçeği”, nitel kısmındaki veriler de yarı yapılandırılmış görüşme aracı ile toplanmıştır. Elde edilen nicel veriler SPSS 23.0 programı aracılığı ile analiz edilmiştir. Sınıf öğretmenlerinin genel tutum düzeylerini belirlemede ortalama, standart sapma, frekans değerleri hesaplanmış, cinsiyetin tutum üzerindeki anlamlılığı için bağımsız t-testi yapılmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşmelerden elde edilen veriler de sürekli karşılaştırmalı analiz ile analiz edilmiştir. Analizler sonucunda sınıf öğretmenlerinin hayat bilgisi öğretimi tutumlarının yüksek olduğu, tutumun alt boyutları olan sevme ve değer verme boyutunda cinsiyete göre anlamlı farklılık olmamasına rağmen, önemseme boyutunda kadınların lehine farklılaşma olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun yanında sınıf öğretmenleri hayat bilgisi dersinin en önemli derslerden biri olmasa da önemli olduğunu, bu ders için materyal hazırlama gibi hazırlıklar yaptıklarını ifade etmişlerdir. Derslerinde en çok drama yöntemini kullandıklarını ifade eden sınıf öğretmenleri, geleneksel yöntemlerle öğrencilerini değerlendirdiklerini, derste öğrenilenlerin çocukların hayatına yansıdığını belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

SINIF ÖĞRETMENLERİNİN HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİ TUTUMLARININ UYGULAMALARI İLE KARŞILAŞTIRILMASI
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to determine the teaching attitudes of classmates’ life-knowledge teaching and to compare these attitudes with their practices. The study used the explanatory design of the karma method included 167 class teachers and 8 class teachers. The data in the quantitative part of the study "Life Knowledge Teaching Attitude Scale" and the data in the qualitative part were also collected through a semi-configured conversation tool. The resulting quantity data was analyzed through the SPSS 23.0 program. In determining the general attitude levels of class teachers, the average, standard deviation, frequency values were calculated, independent t-test for the significance of gender on attitude was made. The data obtained from semi-configured conversations was also analyzed by continuous comparative analysis. The results of the analysis show that the teachers’ life-knowledge teaching attitudes are high, although there is no significant difference in the size of love and appreciation, which is the lower dimensions of attitude, according to gender, there is a differentiation in the size of attention in the benefit of women. In addition, classmates have expressed that although life knowledge is not one of the most important lessons in the course, they are preparing materials for this course. Class teachers who expressed their use of the most dramatic method in their lessons stated that they evaluated their students by traditional methods, that what was learned in the class reflects the lives of the children.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.792
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi