Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Covid 19 Pandemi Sürecinin İstihdam ve Dijitalleşme Üzerine Etkisi: Konya İli Örneği
2022
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Covid 19 virüsü Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan, hızlı bulaş özelliği ve küreleşmenin etkisiyle kısa sürede dünyanın her yerine yayılan, başlangıçta insan sağlığını ilerleyen süreçte ekonomik, kültürel, sosyal her alanı derinden etkileyerek, dünyanın dinamiklerini değişmesine ve küresel bir krize sebep olan pandemiyi ifade etmektedir. Covid 19 dünyadaki tüm ülkelerin tedbir ve kısıtlama kararları alarak, karantina ve kapanma sürecine girmesinden dolayı ülke ekonomisinin ve işletmelerin çalışma şeklinin değiştiği bir sürecin başlatıcısı olmuştur. İşletmelerin çalışmaları şekilleri ve piyasadaki arz ve talebin değişikliği istihdamı doğrudan etkilemiştir. Her sektörde aynı etkiye sahip olmamakla birlikte istihdam oranlarında dünya genelinde Pandemi sürecinde süreci dijitalleşme olgusunu olumlu yönde etkilemiş ve dijitalleşme hızı tüm dünyada artmıştır. Bu çalışmanın esas amacı Covid 19 pandemi sürecinin Konya ilindeki ana faaliyet alanı imalat/üretim, hizmet veya ticaret/perakende olan firmaları istihdam ve dijitalleşme açısından nasıl etkilediğinin değerlendirilmesidir. Değerlendirilen çalışma verileri Konya ilinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren 503 firmanın katılımı ile elde edilmiş, bu verilerin analizi için SPSS IBM (Statistical Package for the Social Sciences) programı kullanılmıştır. Elde edilen analiz verileri sonucunda Covid-19 pandemi sürecinin istihdamı olumsuz açıdan etkilemediği aksine firmaların %25’inin istihdamının arttığı ve dijitalleşmeye olumlu etkisi olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca istihdam ve dijitalleşmeye yönelik farklı açılardan değerlendirmeler yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Covid-19 Pandemic Process On Employment and Digitalization: The Case Of Konya Province
2022
Yazar:  
Özet:

Covid 19 has been the initiator of a process in which the country's economy and the way businesses work have changed due to the fact that all countries in the world have taken precautionary and restriction decisions and entered the quarantine and closure process. The way businesses work and the change in supply and demand in the market have directly affected employment. The main purpose of this study is to evaluate how the Covid 19 pandemic process affects companies whose main field of activity is manufacturing / production, service or trade / retail in Konya province in terms of employment and digitalization. The evaluated study data were obtained with the participation of 503 companies operating in different sectors in Konya province and SPSS IBM (Social Sciences Statistics Package) program was used in the analysis of these data. As a result of the obtained analysis data; It has been determined that the Covid-19 pandemic process has not negatively affected employment, on the contrary, the employment of 25% of companies has increased and has a positive effect on digitalization. In addition, evaluations have been made from different perspectives regarding employment and digitalization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi