Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 154
 İndirme 63
 Sesli Dinleme 1
“TİTANİK” FİLMİNİN AKILCI DUYGUSAL DAVRANIŞÇI TERAPİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Albert Ellis tarafından geliştirilen Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (ADDT), bilişsel davranışçı terapiler arasında en popüler olan terapidir. ADDT, bireylerin hem akılcı ya da “mantıklı” hem de akılcı olmayan “mantık dışı” düşünme potansiyeliyle doğdukları varsayımına dayanır. ADDT’ye göre, bireylerin olayları ve yaşadıklarını yorumlama biçimleri yaşadıkları psikolojik güçlüklerin oluşumunu belirler. ADDT’ye göre, bireyin sahip olduğu duygular, düşünceler ve davranışlar önemli ölçüde birbirini etkiler. Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi isminden de anlaşılacağı üzere, bu üç alanı ve aralarındaki ilişkiyi vurgulayan bir yaklaşımdır. Ayrıca bunları bütünleştirdiği için de bütünleştirici bir yaklaşım olarak anılan bir terapi yaklaşımıdır. Bu çalışmada, “Titanik” filmi Akılcı Duygusal Davranışçı Terapinin temel kavramları açısından incelenmiştir. Bu amaçla çalışmada öncelikle ADDT’nin temel kavramları açıklanmış ve ardından filmden seçilen çeşitli sahneler ve film müziği ABC Modeli, akılcı olmayan inançlar ve akılcı inançlar gibi temel kavramlara göre incelenmiştir. Değerlendirme sonucunda, filmin sahnelerinin ve müziğinin çoğunlukla akılcı olmayan bir inanç sistemini yansıttığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 25
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research