Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 9
Soğuk Savaş Yıllarında Algı Yönetimi, Haber ve Propaganda İlişkisi
2017
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Medyada yer alan haberlerin başlıca kaynağı olma gücünü elinde bulunduran iktidarlar, propaganda ve algı yönetimi çalışmalarıyla mesajlarını hedef kitleye iletebilmekte, amaca yönelik olarak hedef kitlenin algısını da etkileyebilmektedirler. Soğuk Savaş döneminde Amerika Birleşik Devletleri tarafından haberin propaganda ve algı yönetimi aracı olarak nasıl kullanıldığını değerlendirmeyi hedefleyen bu çalışmada, Norman Fairclough’un eleştirel söylem çözümlemesi yöntemi üzerinden The Washington Post ve The New York Times gazetelerinin 1953 İran Darbesi ve 1979 Sovyetler Birliği’nin Afganistan İşgali üzerine yayımlamış oldukları haber başlıkları analiz edilmiş ve Soğuk Savaş döneminde, anti-komünist bir algı oluşturma amacıyla haberde ve haber içeriğinde propaganda unsurunun yaygın olarak kullanılmış olduğu tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 1.001
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi