Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Bir Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Merkezi’ne Başvuran Hastaların Değerlendirilmesi
2012
Dergi:  
Sağlık Bilimlerinde Değer
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 2010 yılında bir Ana Çocuk Sağlığı - Aile Planlaması Merkezi’ne (AÇSAP) başvuran kadınların tercih ettikleri kontrasepsiyon yöntemlerinin değerlendirilmesidir. AÇSAP Merkezi’ne başvuran 3144 hastanın kayıtları incelenerek yapılmıştır. Kadınların %49.4’ü ilkokul ve altı eğitimli, toplam gebelik sayısı ortalaması 2.65±1.47, doğurduğu çocuk sayısı ortalaması 2.18±1.01’di. Araştırmaya alınan kadınlar aile planlaması yöntemlerinden en fazla %44.8 ile rahim içi aracı (RİA) kullanmaktaydı. Bunu sırası ile geleneksel yöntemler %13.4, kondom %9.9, oral kontraseptif %7.1, enjeksiyon %1.9 izlemekteydi. AÇSAP merkezine başvuran kadınların kullandıkları kontrasepsiyon yöntemi tercihleri ile kadının yaşı, kürtaj olup olmadığı, toplam gebelik sayısı, son gebelik sonucu, öğrenim durumu, yaşadığı yerleşim birimi arasında anlamlı ilişki saptandı.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of Patients Applying to a Main Child Health Family Planning Center
2012
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the methods of contraception that women applying to a Main Child Health - Family Planning Center (AÇSAP) in 2010. The registration of 3144 patients applied to the ACSAP Center was carried out by examination. 49.4 percent of women in primary and six-educated, the average total pregnancy number was 2.65±1.47, the average number of children they gave birth was 2.18±1.01. The study found that women used the intrauterine instrument (RIA) with a maximum of 44.8% of family planning methods. The traditional methods followed 13.4 percent, 9.9 percent condom, 7.1 percent oral contraceptive and 1.9 percent injection. The preferences of the contraceptive method used by women who apply to the AÇSAP center and the age of the woman, whether or not abortion, the total number of pregnancies, the last result of pregnancy, the state of study, the settlement unit in which she lives, have established a meaningful relationship.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sağlık Bilimlerinde Değer

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 2.591
2023 Impact/Etki : 0.131
Sağlık Bilimlerinde Değer