Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 İndirme 1
Konik Kalorimetre ile Barit İlaveli Rijit Poliüretan Köpük Malzemelerin Yanma Davranışlarının İncelenmesi
2018
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok üstün özelliklerinden dolayı farklı endüstriyel alanlarda yaygın olarak kullanılan rijit poliüretan köpük malzemelerin en önemli zayıf özellikleri kolay tutuşma ve yanmalarıdır. Bu yüzden, rijit poliüretan köpük malzemelerin yanma direncinin arttırılması amacı ile farklı alev geciktiriciler ve dolgu maddeleri ilave edilmektedir. Bu çalışmada, rijit poliüretan köpük malzemelerin yanma direncini artırmak amacı ile çok yüksek oranda (% 98.3) baryum sülfat içeren barit, kütlesel bazda % 5, 10 ve 15 oranlarında dolgu maddesi olarak ilave edilmiştir. Konik kalorimetre yanma testleri ile barit ilaveli poliüretan köpük malzemelerin zamana bağlı ısı yayılım hızları ve toplam ısı yayılım miktarları belirlenmiştir. Ayrıca, yanma sırasında oluşan zararlı emisyonlar olan is ve karbon monoksit oluşumları da incelenmiştir. % 5 barit ilavesi ile köpük malzemelerin yanma direncinde olumlu bir değişiklik olmamakla birlikte, % 10 ve % 15 oranlarında barit ilavesi ile köpük malzemelerin ısı yayılım hızlarında, toplam ısı yayılım miktarlarında, is ve karbon monoksit emisyonlarında azalmalar belirlenmiştir. Sonuç olarak; % 10 ve 15 oranlarında barit ilavesinin rijit poliüretan köpük malzemelerin yanma dirençlerini belirli seviyede arttırdığı, bu çerçevede de yanma direnci dikkate alındığında baritin rijit poliüretan köpük malzemeler için dolgu maddesi olarak kullanılabileceği değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review of Burning Behaviors of Rijit Polyurethane Foam Materials with Conic Calorimeters
2018
Yazar:  
Özet:

Due to its many superior characteristics, the most important weak characteristics of polyurethane rubber materials which are widely used in different industrial areas are easy burning and burning. Therefore, different flammers and fillers are added with the aim of increasing the burning resistance of polyurethane powder materials. In this study, barite, which contains very high levels (98.3%) of baryum sulfate, was added as a filling substance in a mass base of 5, 10 and 15 percent, with the aim of increasing the burning resistance of polyurethane powder materials. Conic calorometer burning tests have determined the time-related heat spread rates and total heat spread amounts of polyurethane rubber materials. Furthermore, the formation of is and carbon monoxide, which are harmful emissions that occur during burning, has also been studied. Although there is no positive change in the burning resistance of rubber materials with the 5% baryte addition, the 10% and 15% baryte addition and the reduction in the heat spread rates of rubber materials, the total heat spread quantities, the ice and carbon monoxide emissions have been determined. As a result, it is estimated that the addition of barit in 10 and 15 per cent increases the burning resistance of polyurethane rubber materials to a certain level, and in this framework, taking into account burning resistance, it is estimated that the barit can be used as a filling material for polyurethane rubber materials.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.125
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi