Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
BOBİ FRS VE TMS/TFRS ARASINDAKİ FARKLARIN BİLANÇO VE GELİR TABLOSU DÜZENLENMESİ AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
2019
Dergi:  
Atlas Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı: Bilanço ve Gelir tablosu açısından,1 Ocak 2018tarihi itibariyle uygulaması zorunlu olan, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu KGK tarafından yayınlanan, Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standartlar BOBİ FRS ile Türkiye Muhasebe /Finansal Raporlama Standartları TMS/TFRS arasında Bilanço ve Gelir tablosu açısından farkların belirlenebilmesidir BOBİ FRS temel alınarak, TMS/TFRS ile tamamen veya kısmen farklı olan noktalar özet tablolarda karşılaştırma yapılmaya çalışılmıştır. BOBİ FRS ile TMS/TFRS‟ nin arasında fark olsa da genel olarak uyumlu oldukları.TFRS‟ye göre BOBİ FRS‟nin daha sade bir dille kaleme alınmış olduğu görülmüştür. Kapsamlı kar kavramının kullanılmadığı BOBİ FRS‟de finansal durum tablosu ve kar zarar tablosu formatında farklılıklar bulunduğu görülmüştür. Maliyet esaslı bir finansal raporlamayı orta büyüklükteki işletmeler için getiren BOBİ FRS, büyük işletmeler için finansal tablo kalemlerinin ölçümünde gerçeğe uygun değer kavramı TMS/TFRS‟ye uyumlu olarak korunmuş ve büyük işletmelerin yükümlülüklerine ayrıntı getirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Atlas Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Atlas Sosyal Bilimler Dergisi