Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
ABD DOLARI’NIN HEGEMONİK GÜCÜ VE GELECEĞİ; TÜRKİYE EKONOMİSİNDEN BİR BAKIŞ
2021
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Döviz kurlarındaki arzu edilmeyen hareketlerin reel sektöre, finansal değişkenlere ve iktisadi karar birimlerinin gelecekle ilgili bekleyişlerine olan olumsuz etkisi dikkat çekici bir konudur. Yeterince döviz geliri bulunmayan ülkeler için dış ödemeler sisteminde önemli bir yeri olan ABD Doları adeta hegemonik bir güç haline gelmekte ve söz konusu bu ülkeler farklı çözüm arayışlarına girmektedirler. Bu çalışmada bu çözüm arayışlarının hangi koşullarda geçerli olabileceği tartışılacaktır. Sonuçta Türkiye’nin ihracat ve ithalat miktarları ve dış ticaretin ülkeler ve döviz türleri arasındaki kompozisyonu incelendiğinde döviz şoklarının olumsuz etkilerine karşı üretilen çözüm önerileri arasında sayılan yerel para ile dış ticaret yapmak yerine temelde Türkiye’de üretilen çıktının artırılması ve mevcut girdilerle katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerekliliği anlaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

ABD DOLARI’NIN HEGEMONİK GÜCÜ VE GELECEĞİ; TÜRKİYE EKONOMİSİNDEN BİR BAKIŞ
2021
Yazar:  
Özet:

The negative impact of unwanted movements in currencies on the real sector, the financial variables and the future expectations of economic decision-making units is a remarkable issue. The U.S. dollar, which is an important place in the external payment system for countries with no sufficient currency income, is becoming a fairly hegemonic power and these countries are looking for different solutions. In this study will be discussed in which circumstances the search for a solution may be applicable. After all, when examined the quantities of exports and imports of Turkey and the composition of foreign trade between countries and currency types, it was understood the need to increase the output produced in Turkey and produce products with high value of added value with existing income instead of making foreign trade among the solutions produced against the negative effects of currency shocks.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 586
2023 Impact/Etki : 0.14
Türk Dünyası Araştırmaları