Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 7
“GENÇLİK DİN SOSYOLOJİSİ” ÜZERİNE BİBLİYOGRAFİK BİR DEĞERLENDİRME
2021
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın konusu, Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri’nin Din Sosyolojisi anabilim dallarında, gençlik ve din üzerine yapılan lisansüstü çalışmaların genel bir değerlendirmesini yapmaktır. Başka bir ifadeyle, tezler üzerinden bir “Gençlik Din Sosyolojisi” bibliyografyası sunmaktır. YÖK Tez Kataloğundaki gençlik-din konulu literatür taranarak kırk bir adet tezden oluşan bir liste belirlenmiştir. Çalışma nitel ve nicel değerlendirme olmak üzere iki bölümdür. Nitel değerlendirme kısmında, araştırma kapsamına giren tezler incelenmiş ve bazı temalar belirlenmiştir. İlgili temaya dahil olan tezler, konu, yöntem ve varılan sonuçları içine alacak şekilde özetlenmiştir. Nicel değerlendirmede ise tezlerin, türlerine, yıllarına, üniversitelerine, temalarına, yöntemlerine ve alt gruplarına ait istatistiki bilgiler çeşitli tablolarla sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A Bibliographic Review On “youth Sociology Of Religion”
2021
Yazar:  
Özet:

Abstract The subject of this research is to make a general evaluation of postgraduate studies on youth and religion in the Sociology of Religion departments of Theology Faculties in Turkey. In other words, it aims to present a "Youth Sociology of Religion" bibliography through theses. A list of forty-one theses was determined by scanning the literature on youth-religion in the YOK Thesis Catalogue. The study consists of two parts: Qualitative and quantitative evaluation. In the quantitative evaluation presented statistical information about the types, years, universities, themes, methods, and youth subgroups of the theses. The qualitative evaluation part, the theses within the scope of the research were examined and some themes were determined. The thesis related to the determined themes is summarized in a way to include the subject, method(s), and conclusions. The aim of the research is to both contribute to the sociology of youth and to give new ideas to those who want to study the youth issue in the field of sociology of religion, based on what has been done. At the end of the study, it has been revealed that there has been an increased interest in the subject of youth in recent years and that there is a "Youth Sociology of Religion" even though there are deficiencies in terms of content and method. Keywords: Sociology of Religion, Youth Sociology, youth, youth and religion, youth religiosity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 329
Atıf : 339
2023 Impact/Etki : 0.12
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi