Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
ÖRGÜTLERDE BİLGİ PAYLAŞIMI ÜZERİNE KAVRAMSAL BİR İNCELEME
2024
Dergi:  
Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi, örgütler için oynadığı kritik rol nedeniyle yöneticilerin odağındaki yerini almıştır. Bilginin, paylaşılarak çoğaltılabilir ve tekrar kullanılabilir olması nedeniyle kesintisiz bir rekabet avantajı sağladığı bilinmektedir. Bilgi paylaşımı, çalışanların örgüt genelinde deneyimlerini, becerilerini ve bilgilerini paylaştıkları sosyal bir etkileşim olarak kabul edilmektedir. Paylaşılan bilgi, yaratıcılık ve öğrenmenin gelişmesi yoluyla inovasyonda ve birey ve örgütün performansında artış sağlar. Ayrıca açık ve örtük bilgi paylaşımı ile çalışanların neyin nasıl yapılacağına dair yetkinliklerinin artmasıyla iş süreçlerinin verimliliğinde artışlar görülür. Bilginin paylaşılarak örgütler için değerli hale gelmesi için etkin bilgi yönetimi önem taşır. Buradan hareketle, çalışanların ve yöneticilerin sahip olduğu bilginin gücünden yararlanmasına olanak tanıyacak yolları aydınlatmak ve bilgi paylaşımının örgütler için önemini vurgulamak amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Bu doğrultuda çalışmada öncelikle bilgi ve bilgi yönetimi konularına değinilmiş ardından bilgi paylaşımı kavramı tanıtılmıştır. Bilgi paylaşımını kolaylaştıran faktörler ve bilgi paylaşımını ölçmek için kullanılan ölçekler tartışılmış, bilgi paylaşımını engelleyen faktörler ile bilgi paylaşımının sonuçları ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Conceptual Study On Knowledge Sharing In Organizations
2024
Yazar:  
Özet:

Knowledge has taken its place in the focus of managers due to the critical role it plays for organizations. It is known that knowledge provides an uninterrupted competitive advantage because it can be shared, reproduced and reused. Knowledge sharing is considered a social interaction in which employees share their experiences, skills and knowledge throughout the organization. Shared knowledge provides an increase in innovation and the performance of the individual and the organization through the development of creativity and learning. In addition, there is an increase in the efficiency of business processes as a result of the increase in employees' competencies on what to do and how to do it by the sharing of implicit and explicit knowledge. Effective knowledge management is important for sharing knowledge and making it valuable for organizations. Thus, this study was conducted to clarificate ways that will allow of employees and managers to benefit from the power of the knowledge they have and to emphasize the importance of knowledge sharing for organizations. In this regard, in the study, firstly the issues of knowledge and knowledge management were mentioned, and then the concept of knowledge sharing was introduced. The enablers and barriers of knowledge sharing are examined thorougly and the scales used to measure knowledge sharing are explored. Lastly, the consequences of knowledge sharing are discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi