User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 15
 Views 15
 Downloands 1
İSG KÜLTÜRÜ OLUŞMASINDA METAL SANAYİNDE ÇALIŞAN KADINLARIN RİSK ALGISI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2017
Journal:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Author:  
Abstract:

İş sağlığı ve güvenliğinin temel amacı, kaza ve hastalık şeklinde ortaya çıkan tehlike ve risklerden çalışanları korumak, zararlarını ortadan kaldırmak, ortadan kaldırılamayan tehlikeleri kabul edilebilir seviyeye indirmek, fiziksel, sosyal ve ruhsal yönden tam iyilik halini hedefleyip yaşam kalitesini yükselterek çalışanların sağlığının olumsuz etkilenmesini önlemektir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının bir bölümü ölümle, bir bölümü ise sakatlanma ve yaralanmalarla geçici ve kalıcı iş göremezlik durumu ile sonuçlanmaktadır. İşverenler; işletmenin menfaatleri nedeniyle; çalışanlar, doğrudan olumsuz sonuçlarından etkilenen kişiler olarak, devlet ise, vatandaşlarının sağlık ve mutluluğunu düşünmek zorunda olduğu için iş sağlığı ve güvenliği konusu ile yakından ilgilenmek durumundadır. Bu nedenle iş yerlerinde iş kazaları ve meslek hastalıklarını önleme konusunda güvenlik kültürü oluşturulması ayrı bir önem taşımaktadır. Endüstri devrimiyle beraber çalışma hayatına katılan kadınlar, günümüzde en az erkekler kadar emeklerini sunmakta ve en az erkekler kadar iş yerlerindeki risk faktörlerinden etkilenmektedir. Bu çalışmada araştırmacılar, Bursa'da metal sanayinde çalışan kadınların iş yerlerindeki riskler hakkındaki farkındalıklarını ortaya koymayı ve İSG kültürü oluşumundaki önemini vurgulamayı hedeflemektedirler. Çalışmanın örneklemini metal sanayinde çalışan 1918 kadın oluşturmaktadır. Katılımcıların ortalama yaşı 31,49±6,85 ve işyerlerinde ortalama çalışma yılı 6,36±5,85'dir. Verilerin analizinde, faktör analizi, güvenirlik analizi, korelasyon ve regresyon analizi kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre kadın çalışanlarda, güvenlik kültürünün yerleşmesinde öncül nitelikte olan güvenli davranış ile risk algıları arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Field :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 986
Cite : 2.261
2023 Impact : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi