User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 8
Mikrodalgalarla Meme Kanseri Tespitinde Kireçtaşının Etkisi
2017
Journal:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Meme kanseri dünyada kadınlar arasındaki en yaygın kanser türüdür. Kanserin ilk aşamasındaki tespit, tümörlerin kontrolsüz olarak çoğalmasından ve diğer organlara yayılması açısından çok önemlidir. Mikrodalga görüntüleme yöntemi; X-ışını mamografi, Manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ve ultrason gibi mevcut görüntüleme yöntemlerine nispeten etkili bir yöntemdir. Mevcut olan bu yöntemler örneğin X-ışını mamografisindeki yüksek-kaçırma ve yanlış algılama oranları gibi bazı eksikliklere sahiptirler. Ayrıca, radyasyon yayıcı olması ve memeyi sıkıştırması rahatsızlık vericidir. Bu nedenle, mikrodalga görüntüleme yöntemi; X-ışını mamografi, MRG ve bilinen diğer mevcut yöntemlerin bazı eksikliklerinin üstesinden gelme potansiyeline sahiptir. Buna ek olarak, Ultra geniş bant (UWB) radar tekniği birçok uygulamada, özellikle erken meme kanseri tespiti için oldukça ilgi çekici bir teknolojidir. Bu makalede, gelişmiş/ultra bant genişliğine (UWB) sahip bir UWB bow-tie anteni ve çeşitli geçirgenliğe ve iletkenliğe sahip olan bir 3-boyutlu meme modeli, CST yazılım simülasyon programında, elektromanyetik alan değerlerini çözmek üzere tasarlanmıştır. Önemli anten parametreleri olan geri dönüş kaybı ve ışıma örüntü özellikleri simüle edilir ve antenin etkin bir karakteristik olup olmadığı elde edilir. Mevcut olan yöntemlerle, tümör etrafı süt kanallarından dolayı meydana gelen kireçtaşı tabakasından dolayı tespit edilememektedir. Bu nedenle, kireçtaşının tümör üzerindeki etkisi, tümörün çevresinde kireç taşı olup olmadığına bakılarak derideki radyasyonun araştırılması için incelenir. Ayrıca, meme dokusundaki tümörün kireçtaşı ile çevrili olup olmaması, tümörün hiç bulunmaması ya da tümörün yerine sadece kireçtaşının olması gibi tüm senaryoların elektrik alan ve manyetik alan sonuçları değerlendirilmektedir. Tümörün etrafını saran tabakada kireçtaşının olup olmadığı zamanlarda kireçtaşının etkisi açıkça görülmektedir. Sonuç olarak, kireç taşı meme kanseri tespit yöntemleri için çok önemli bir faktördür.  

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Field :   Mühendislik

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.001
Cite : 1.744
2023 Impact : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi