Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
Siyasi Partiler ve Kadın Adaylığı: Nijerya'da 2019 Genel Seçimlerinin Cinsiyet Analizi
2020
Dergi:  
Afro Eurasian Studies
Yazar:  
Özet:

Bu makale, siyasi partilerin seçim adaylarını seçme ve desteklemedeki rolüne ve kadınların siyasi kazanımları üzerindeki etkilerine odaklanmıştır. Erkek egemen siyasi parti yapısı ve gücü, kadınların adaylık seçiminde ve sandalye kazanmalarında ezici bir etkiye sahiptir. Nijerya'da seçimler için adayların seçilmesine yönelik siyasi partilerin tutumu demokratik değildir ve bu durum kadınların yönetimde zayıf temsilinin başlıca nedenidir. Makale, cinsiyetten bağımsız olarak herkesin eşit olmasını, daha iyi bir mevzuatı, iyi yönetişim ve ulusal kalkınmayı olduğunu savunuyor. Çalışmaya ilişkin veriler ikincil kaynaklardan elde edilmiş ve verilerin analizi, siyasi partilerin adaylık seçimi ve desteğinin her düzeydeki siyasi yarışmalarda erkeklerin lehine orantısız olduğunu ortaya koymuştur. Belge, daha fazla kadının siyasete girmesini ve iyi yönetişim ve ulusal kalkınmayı sağlamaya yönelik parti adaylık listesini artıracak politika stratejileri önermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Political Parties and Women Candidacy: Gender Analysis Of The 2019 General Elections In Nigeria
2020
Yazar:  
Özet:

This paper accessed the role of political parties in recruiting, selecting and championing candidates for elections and the implications on women’s political attainment. The male-dominated political party structure and power has an overwhelming influence on women’s candidacy selection and winning of political seats. The attitude of political parties towards selection of candidates for elections in Nigeria is undemocratic and a major reason for women’s poor representation in governance. The paper argues that equality of all irrespective of sex is crucial for achieving political equity, better legislation, good governance and national development. Data for the study were obtained through secondary sources and analysis of data revealed that political parties’ candidacy selection and support have been lopsided in favour of men at all levels of political contests. The paper recommends policy strategies that would enhance more women entering into politics and party candidacy list geared towards attaining good governance and national development.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Afro Eurasian Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Afro Eurasian Studies