Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
YILLIK KÜRESEL SICAKLIK ANOMALİLERİNİN ZAMAN SERİLERİ ANALİZİ İLE İNCELENMESİ VE ÖNGÖRÜLMESİ
2013
Dergi:  
Journal of Scientific Reports-A
Yazar:  
Özet:

Uzun yeryüzü tarihi boyunca birçok jeolojik ve atmosferik değişmeler meydana gelmiştir. Bu değişikliklerden en çok bilineni ise İklim Değişikliği’dir. Yeryüzünün her zaman periyodunda, atmosferik bir değişme daima var olmuştur. Bu değişiklikler bitki hayvan ve insan türü üzerinde büyük rol oynamıştır. İklim Değişikliği insanlık üzerinde her zaman olumsuz etkiler bırakmıştır. Bilim adamlarına göre, insanlığın en büyük problemi, iklim değişikliğidir. İklim Değişikliği yeryüzünün iklim profili üzerinde etkili olmaktadır. Düzensiz yağış rejimleri bu değişikliklerden dolayı meydana gelmektedir. Bu düzensizlikler tarım alanlarını tahrip etmektedir. İklim Değişikliğinin diğer bir en büyük etkisi de buzulların erimesidir; okyanustaki su seviyesinin yükselmesi, kıyı kesimleri tahrip etmekte ve okyanus akıntılarını değiştirmektedir. Tüm bu değişiklikler bu kıyı bölgelerinde yaşayan insanları göç etmeye zorlamaktadır. Bu göçler ülkeler için büyük sosyolojik ve psikolojik krizlere sebep olmaktadır. Günümüzde devletlerin büyük bir çoğunluğu bu felaketi nasıl önleyecekleri konusunda büyük çaba harcamaktadır. Küresel Isınma İklim Değişikliğinin ana sebebidir. Küresel Isınmanın belirlenebilmesi için birçok yöntem vardır. Bu yöntemlerden bir tanesi de Yıllık Küresel Sıcaklık Anomalileri’dir. Bu çalışmada da 1970 – 2010 yılları arasında Yıllık Küresel Sıcaklık Anomalileri ARIMA modelleri ve Üstel Düzeltme teknikleri kullanılarak modellenmeye çalışılmıştır. Daha sonra uygun olduğuna karar verilen model kullanılarak önümüzdeki beş yıllık bir dönem için öngörü yapılmış ve gerçekte küresel bir ısınmanın var olup olmadığı belirlenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Scientific Reports-A

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 764
Atıf : 1.282
2023 Impact/Etki : 0.117
Journal of Scientific Reports-A