Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Photodynamic Therapy : An Overview and Insights into a Prospective Mainstream Anticancer Therapy
2022
Dergi:  
Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Yazar:  
Özet:

Photodynamic therapy (PDT) procedure has minimum invasiveness in contrast to conventional anticancer surgical procedures. Although clinically approved a few decades ago, it is not commonly used due to its poor efficacy, mainly due to poor light penetration into deeper tissues. PDT uses a photosensitizer (PS), which is photoactivated on illumination by light of appropriate wavelength and oxygen in the tissue, leading to a series of photochemical reactions producing reactive oxygen species (ROS) triggering various mechanisms resulting in lethal effects on tumor cells. This review looks into the fundamental aspects of PDT, such as photochemistry, photobiological effects, and the current clinical applications in the light of improving PDT to become a mainstream therapeutic procedure against a broad spectrum of cancers and malignant lesions. The side effects of PDT, both early and late-onset, are elaborated on in detail to highlight the available options to minimize side effects without compromising therapeutic efficacy. This paper summarizes the benefits, drawbacks, and limitations of photodynamic therapy along with the recent attempts to achieve improved therapeutic efficacy via monitoring various cellular and molecular processes through fluorescent imagery aided by suitable biomarkers, prospective nanotechnology-based targeted delivery methods, the use of scintillating nanoparticles to deliver light to remote locations and also combining PDT with conventional anticancer therapies have opened up new dimensions for PDT in treating cancers. This review inquires and critically analyses prospective avenues in which a breakthrough would finally enable PDT to be integrated into mainstream anticancer therapy.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 843
Atıf : 321
2023 Impact/Etki : 0.03
Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry