Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
İlişkili Taraf İşlemleri ve Firma Değeri: Sürdürülebilirlik Performansının Aracı Etkisi
2023
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ilişkili taraf işlemlerinin firma değerine etkisinde sürdürülebilirliğin aracı rolünün incelenmesine yönelik bir araştırma yapılmıştır. Çalışma, BİST 100 endeksinde işlem gören ve 2015-2021 yılları arasında düzenli olarak sürdürülebilirlik raporlaması yayımlayan 23 adet işletme şeklinde toplam 163 adet gözlemden oluşmaktadır. Çalışmada, dinamik panel tahmin yöntemlerinden biri olan Genelleştirilmiş Momentler Metodu kullanılmıştır. Çalışma sonuçlarına göre, ilişkili taraf borçlarının firma değeri üzerinde pozitif yönde, ilişkili taraf satışlarının ve alımlarının ise firma değeri üzerinde negatif yönde bir etkisi vardır. Ayrıca gerek sürdürülebilirlik gerekse sürdürülebilir sosyal sorumluluk faaliyetlerinin ilişkili taraf işlemleri ile firma değeri arasındaki ilişkiye aracılık ettiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Related Parties Transactions and Firm Value: Intermediate Effect Of Sustainability Performance
2023
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

In this study, research was conducted to examine the intermediary role of sustainability in the effect of related party transactions on firm value. The study consists of 163 observations from 23 businesses traded in the BIST 100 index and regularly published sustainability reports between 2015 and 2021. In the study, the Generalized Moments Method, one of the dynamic panel estimation methods, was used. According to the study, related party debts positively affect firm value, while related party sales and purchases negatively affect firm value. In addition, it has been determined that sustainability and sustainable social responsibility activities mediate the relationship between related party transactions and firm value.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.267
Sosyoekonomi