Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 12
SAMSUN’DA ÖĞRENCİLEŞTİRME SORUSU VE TOPLUMSAL ETKİLERİ
2020
Dergi:  
Sosyoloji Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada “öğrencileştirme” kavramıyla Samsun Atakum’daki Körfez Mahallesi’nin değişimi incelenmiştir. Kentin üniversite bölgesi olan Körfez Mahallesi’nde Ekim 2018-Mayıs 2019 arasında, küçük dairelerde kalan dokuz öğrenci, üç emlakçı, iki esnaf ve bir muhtarı kapsayan, toplam 15 kişiyle görüşülmüştür. Mahalle buradaki tütün tarlalarının el değiştirip, yapılaşmaya açılması ve bu tarlalarda çalışanların yerinden edilmesiyle değişmeye başlamıştır. Bu kentleşmenin sonucunda mahalle nüfusu öğrenciler, genç profesyoneller, sayıca az da olsa, aileler ve kırsal kökenli, eski yaşayanlar olarak ayrışmıştır. Körfez Mahallesi’nde eski ve yeni yerleşim yeri olarak ikili bir yapılaşma görülmektedir deniz kıyısına yakın, yeni yerleşimler öğrencilere yönelik konut alanlarıdır. Mahallede üretilen konut türleri öğrenci beklentilerine göre zamanla değişmiş ve küçülmüştür. Üretilen konutların değerlenmesi burada bir “rant farkı”nın oluştuğunu göstermektedir. Konut alanındaki gelişme “yeni yapı yoluyla soylulaştırma”yla ilişkilendirilebilirken, mahalledeki ticari olanaklar aynı hızda gelişmemiştir. Çalışma Körfez Mahallesi’nin bugünkü fiziksel ve toplumsal yapısını öğrencilerin etkisiyle yaşanan değişim bağlamında çözümlemesi nedeniyle önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

The Study Question and Social Impacts in Samsung
2020
Yazar:  
Özet:

This study has studied the change of the Gulf District in Samsun Atakum with the concept of "learning". In the Gulf District, the city’s university area, between October 2018 and May 2019, a total of 15 people, including nine students left in small apartments, three real estate owners, two traders and one master, were discussed. The neighborhood has begun to change with the hand change of the tobacco fields here, opening up to construction and replacing the workers in these fields. As a result of this urbanization, the neighborhood population has been divided into students, young professionals, even though a few, families and rural, ancient residents. In the Gulf Neighborhood, a double structure is seen as the old and new settlements; near the sea, the new settlements are residential areas for students. The types of housing produced in the neighborhood have changed and decreased over time according to the student's expectations. The assessment of the houses produced indicates that there is a "range difference" here. While the development in the housing area can be linked to "generalization through new buildings", the commercial facilities in the neighborhood have not developed at the same rate. Study is important because the Gulf District has the current physical and social structure to be resolved in the context of change experienced by the influence of students.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sosyoloji Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 244
Atıf : 1.505
2023 Impact/Etki : 0.177
Sosyoloji Araştırmaları Dergisi