Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
HASTALIKLARIN TEŞHİS VE TAKİBİNDE KULLANILAN YÜRÜYÜŞ ANALİZ SİSTEMLERİ
2014
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Yürüyüş, topuk vuruş zamanlaması, ayak başparmağı kalkış zamanlaması, adım uzunluğu, adım hızı, hareket mesafesi, ayağın altındaki basınç dağılımı, ayakların birbirine göre oryantasyonu gibi birçok parametre ile değerlendirilir. Yürüyüş analizinde bu parametrelerle ilgili veriler toplanmakta ve toplanan veriler, günümüzde, kliniklerde ve laboratuar ortamlarında, iskelet-kas sistem bozukluklarının ve nörolojik bozukluklarının değerlendirilmesinde ve tedavisinde, yapılan ortopedik operasyonlar öncesinde ve operasyonlar sonrası hastaların gözlemlenmesinde, hastalığın gelişiminde ve tedavinin etkinliğinin değerlendirilmesinde kullanılmaktadır. Yürüyüş analizi kliniklerde deneyimli klinisyenlerce yalın gözle, laboratuar ortamlarında ise video sistemler, EMG, yük platformları gibi sistemler kullanılarak zamanla ve mekanla sınırlı bir şekilde yapılmaktadır. Gerçekte, yürüyüş analizi verilerinin, hastanın normal hayatına devam ettiği sürede ve mekânlarda elde edilmesi gerekmektedir. Selebral Palsi ve Parkinson gibi nörolojik hastalıklar ile ortopedik hastalıklardan kaynaklanan sorunlarda yürüyüş örüntüsünü oluşturan parametrelerin birinde veya birkaçında sağlıklı bireylere göre değişiklikler görülmektedir. Yürüyüş analizinin amacı hastalıklı ve sağlıklı durumların birbirinden ayırt edilebilmesini sağlayacak parametreleri saptamaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar





Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.542
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji