Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
Metal/Ferro-elektrik/Yarıiletken (Au/Bi4Ti3O12/n-Si) (MFS) Yapıların Hazırlanması ve Kompleks Dielektrik ile Elektrik Modülüsün 1 MHz için Sıcaklığa Bağlı İncelenmesi
2018
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada ferro-elektrik (Bi4Ti3O12) ara yüzeyli metal-yarıiletken (Au/n-Si) (MS) yapılar hazırlandı ve onların kompleks dielektrik ( e * = e ’-j e ’’) ile elektrik Modulusu (M*=M’+jM’’) geniş bir sıcaklık aralığında (80-320 K) 1 MHz’ de detaylı olarak incelendi. Elde edilen deneysel sonuçlardan, bu parametrelerin ve elektriksel iletkenliği ( s ) hem sıcaklığa hem de voltaja oldukça bağlı olduğunu gösterdi. Hem e ’-V hem de e ’’-V grafiklerin terslenim, tükenim ve yığılma bölgelerine sahip olduğu ve e ’ile e ’’değerlerindeki değişim özellikle tükenim ve yığılma bölgesinde olmaktadır. Bu değişim, tükenim bölgesinde ara yüzey durumlarının/tuzakların varlığına (Dit) ve sıcaklığa atfedilirken yığılma bölgesindeki ise seri direnç (Rs) ve ferroelektrik ara yüzey tabakanın varlığına atfedildi. Tükenim bölgesinde hem e ’-V hem de e ’’-V eğrilerinde gözlenen pik (Bi4Ti3O12)/n-Si ara yüzeyinde ve yarıiletkenin yasak enerji bandına yerleşmiş ara yüzey durumlarının özel bir dağılımına ve sıcaklık ile dış dc elektrik alana atfedildi. e ’, e ’’,M’, M’’ve s değerlerinin azalan sıcaklıkla azalması, düşük sıcaklıklarda yeterince serbest taşıyıcının mevcut olmadığını ve artan sıcaklıkla daha çok sayıda yükün tuzaktan iletim bandına geçmesine atfedildi.

Anahtar Kelimeler:

Metal/Ferro-electric/Half (Au/Bi4Ti3O12/n-Si) (MFS) Preparation of structures and Complex Dielectric and Electric Module Temperature-Related Inspection for 1 MHz
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, the ferro-electric (Bi4Ti3O12) inter-permost metal-parallel (Au/n-Si) (MS) structures were prepared and their complex dielectra (e * = e '-j e '') and the electrical module (M*=M'+jM'') were detailed in a wide temperature range (80-320 K) at 1 MHz. The results of the experimental results showed that these parameters and electrical conductivity (s) were quite dependent on both temperature and voltage. Both the e'-V and e'-V graphics have reversal, exhaust and accumulation areas and the change in the e'ile e' values occurs especially in the exhaust and accumulation areas. This change was attributed to the presence of intermediate surface conditions/touchs (Dit) and temperature in the exhaust area, while the presence of serial resistance (Rs) and ferroelectric intermediate surface layer in the accumulation area. A special distribution of the inter-surface conditions placed on both e'-V and e'-V curves (Bi4Ti3O12)/n-Si inter-surface and on the prohibited energy band of the semiconductor and with temperature to the external dc electric area was attributed. The decrease of the values of e ', e ', M, M' and s at a decrease in temperature, the lack of sufficient free carrier at low temperatures and the increase in temperature was attributed to the increased number of loads passing from the dust to the transmission band.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.530
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji