Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Miyofasiyal ağrıda ultrason eşliğinde yapılan trapezius kası interfasiyal bloku sonuçlarımız
2022
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Özet:

Amaç: Miyofasiyal ağrı sendromu, kas iskelet sisteminde hiperirritabıl noktalardan kaynaklanan ağrıya neden olan bölgesel bir ağrı sendromudur. Miyofasiyal ağrı sendromu kronik ağrının en sık sebebidir ve trapezius kası en sık etkilenen kaslardan biridir. Bu çalışmada, trapezius kasındaki tetik noktaya bağlı miyofasiyal ağrı sendromu olan hastalara uyguladığımız ultrason eşliğinde trapezius kası interfasiyal blokunun etkinliğinin geriye dönük olarak değerlendirilmesi amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Bu çalışmada, retrospektif olarak algoloji polikliniğinde Kasım 2019-Ekim 2020 tarihleri arasında miyofasiyal ağrı nedeniyle ultrason eşliğinde trapezius kası interfasiyal bloku uygulanan hastaların dosyaları incelendi. Hastaların işlem öncesi ve işlem sonrası ağrı düzeyleri Numerik Rating Skala ile değerlendirildi. İşlemden sonra ağrıda %50 ve daha fazla oranda azalma olan hastaların işlemden faydalandığı kabul edildi. Bulgular: Çalışmada, miyofasiyal ağrı nedeniyle ultrason eşliğinde trapezius kası interfasiyal bloku uygulanan 41’i kadın, 13’ü erkek toplam 54 hasta değerlendirildi. Hastaların işlem öncesi ortalama Numerik Rating Skala değerleri 7,16 (5–9) iken, işlemden 10 dakika sonra 3,31 (0–8) ve işlemden bir hafta sonra 3,37 (0–8) idi. İşlemden faydalanan hasta sayısı işlemden 10 dakika sonra 40 (%74,07) idi. İşlem sonrası bir haftaya kadar faydalanan hasta sayısı 38 (%70,37), 1–2 hafta arasında faydalanan hasta sayısı 36 (%66,66), 2 hafta-1 ay arasında faydalanan hasta sayısı 31 (%57,40), 1–3 ay arasında faydalanan hasta sayısı 26 (%48,14) ve 3 aydan daha uzun süre faydalanan hasta sayısı ise 17 (%31,48) olarak bulundu. Sonuç: Çalışmamızda hastaların çoğunda aylar süren bir ağrı rahatlaması elde ettik. Ultrason eşliğinde yapılan trapezius kası interfasiyal blokunun miyofasiyal ağrı sendromu tedavisinde etkili olabileceği kanaatindeyiz.

Anahtar Kelimeler:

Our results of the trapezius muscle interfacal block accompanied by ultrasound in myopathic pain
2022
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Özet:

Purpose: Myopathic pain syndrome is a regional pain syndrome that causes pain caused by hyperirritable points in the muscle skeletal system. Myopathic pain syndrome is the most common cause of chronic pain, and the trapezius muscle is one of the most frequently affected muscles. In this study, the aim was to reverse the effectiveness of the trapezius muscle interfacal block in the ultrasound that we applied to patients with myophasial pain syndrome associated with the trigger point in the trapezius muscle. Instrument and Method: In this study, retrospectively, the algology clinic examined the files of patients who applied the trapezius muscle interfacal block accompanied by ultrasound due to myopathic pain between November 2019 and October 2020. Pacient’s pre- and post-operation pain levels were assessed by the Numerical Rating Scale. Patients with a 50% or more reduction in pain after the procedure were found to benefit from the procedure. Results: In the study, 41 women and 13 men who applied trapezius muscle interfacal block accompanied by ultrasound due to myophasial pain were assessed by a total of 54 patients. The patient’s pre-operation average number rating scale was 7.16 (5-9) while 3.31 (0-8) 10 minutes after the procedure and 3.37 (0-8) a week after the procedure. The number of patients benefited from the procedure was 40 (74,07) 10 minutes after the procedure. The number of patients benefited until a week after the procedure was 38 (70.37); the number of patients benefited between 1-2 weeks was 36 (66.66); the number of patients benefited between 2 weeks and 1 month was 31 (57.40), the number of patients benefited between 1-3 months was 26 (48.14) and the number of patients benefited over 3 months was 17 (31.48) The result: In our study, we have achieved a pain relief that lasts for many months in most patients. We believe that the trapezius muscle interfacal block accompanied by ultrasound can be effective in the treatment of myophasial pain syndrome.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








AĞRI

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 171
Atıf : 5
AĞRI