Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
A Life-Threatening Complication in a Patient with Ehlers-Danlos Syndrome Musculocontractural Type
2022
Dergi:  
The Journal Of Pediatric Research
Yazar:  
Özet:

Ehlers Danlos syndrome musculocontractural type (mcEDS) is a rare hereditary connective tissue disorder caused by biallelic pathogenic variants in the CHST14 or dermatan sulfate (DS) epimerase genes resulting in defective DS biosynthesis. It is characterized by congenital malformations and contractures, distinctive facial features and multisystemic fragility-related complications. To date, less than 100 patients with mcEDS have been reported. Vascular complications remain the major morbidity and may lead to mortality in the affected individuals. In this clinical report, we report on a currently 12-year-old boy with a novel homozygous CHST14 variant who presented with typical mcEDS symptoms and subsequently developed a life-threatening subcutaneous skull hematoma following a minor trauma, which required intensive care unit admission and surgical drainage along with several blood transfusions. This case expands the clinical and genetic spectrum of CHST14-related mcEDS which is essential for providing accurate prognosis, management and genetic counseling.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










The Journal Of Pediatric Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 591
Atıf : 211
2023 Impact/Etki : 0.014
The Journal Of Pediatric Research